Groot was het enthousiasme waarmee de leerlingen van de zes regionale basisscholen zondagmiddag ‘aan het touw stonden’. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Groot was het enthousiasme waarmee de leerlingen van de zes regionale basisscholen zondagmiddag ‘aan het touw stonden’. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

De Branink en G. A van der Lugt winnaars regionaal schooltouwtrektoernooi

Sport

BARCHEM/BORCULO – Het jaarlijkse regionale schooltouwtrektoernooi van Touwtrekvereniging Heure uit Borculo is zondagmiddag in de sportzaal van dorpshuis ‘t Onderschoer gewonnen door het team van De Branink 1 uit Laren (groep 5/6) en door G. A van der Lugt uit Gelselaar (groep 7/8).

Door Jan Hendriksen

Leden van de organiserende vereniging begeleidden de verschillende teams die in twee leerlingengroepen waren ingedeeld: groep 5/6 en groep 7/8. De wedstrijden op de rubberen maten stonden onder leiding van de scheidsrechters Richard Berendsen en Martin Stofbergen van de Nederlandse Touwtrekkers Bond (NTB). In totaal namen acht teams deel aan het toernooi. Naast drie teams van school De Branink uit Laren en een team van G. A van der Lugt uit Gelselaar namen ook school De Keikamp uit Geesteren, de Prins Hendrikschool uit Lochem, de Heuvelschool uit Borculo en de Propschool uit Lochem deel.
Groot was het enthousiasme waarmee de leerlingen van de zes regionale basisscholen zondagmiddag ‘aan het touw stonden’. In de categorie groep 5/6 ging de winst naar het eerste team van De Branink 1, tweede werd Propschool, derde De Keikamp en vierde de Heuvelschool. In de categorie groep 7/8 was de eerste prijs voor G.A. van de Lugt uit Gelselaar, tweede werd De Branink 2, derde de Prins Hendrikschool en vierde De Branink 3.

Voor meer foto’s: www,achterhoekfoto.nl. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant