Twee leden winnende team Bergweg/Omloop: Johan Saaltink (l) en Richard van Holland. Foto: PR

Twee leden winnende team Bergweg/Omloop: Johan Saaltink (l) en Richard van Holland. Foto: PR

Bergweg/Omloop wint straten- en buurtentoernooi kegelen in Barchem

Sport

BARCHEM – Voor de 24e keer organiseerde de Kegel Federatie Barchem op zaterdag 10 februari het jaarlijkse straten- en buurtentoernooi op de kegelbanen in dorpshuis ‘t Onderschoer. Zeventien teams namen deel aan het toernooi, waarbij Bergweg/Omloop als winnaar uit de bus kwam.

Door Jan Hendriksen

De organisatie stuitte zaterdag echter op een klein probleem: een van de vier kegelbanen was defect. Het toernooi moest daarom worden aangepast, waarbij elk teamlid over drie banen gooide in plaats van de gebruikelijke 32 ballen per persoon. In totaal deden 96 personen mee aan het toernooi, verdeeld over de zeventien teams. Teams bestonden uit maximaal zes personen, waarbij de beste vijf resultaten werden meegerekend voor de einduitslag. 

Het was een gezellige dag waarbij iedereen zijn best deed om zoveel mogelijk punten voor zijn team te behalen. Sommigen gooiden rustig, anderen vroegen om advies, en weer anderen gooiden zo hard dat een van de griffiers opmerkte: “Pas je wel op met mijn auto, want die staat daar buiten achter die muur!” Zelfs ervaren kegelaars hadden soms moeite omdat ze niet met hun eigen bal mochten gooien, maar gebruik moesten maken van de ballen die bij de betreffende baan lagen.

Uitslagen
Tegen half acht ‘s avonds was iedereen klaar met gooien en werd de einduitslag bekendgemaakt. De eerste prijs ging, net als vorig jaar, naar het team Bergweg/Omloop met 592 punten. Het winnende team bestond uit Dinand Tiessink, Richard van Holland, Gerrit Imenkamp, Henk Harkink, Johan Saaltink en Richard Mesland. De tweede prijs was voor Lochemseweg 1 met 586 punten, bestaande uit Peter Huijboom, Andre Wesselink, Bert Boesveld, Henk Oplaat, Igor Boin en Jos Hollander. De Wiechersweg werd derde met 584 punten, met Jan Cornegoor, Marinus Ruesink, Jan Leerink, Bertus Klein Wassink en Marcel Harbers.

De beste kegelaar die lid is van een kegelclub was dit jaar Gerrit Nijenhuis van de Zwiepse Toppers met 167 punten. De beste kegelaar die geen lid is van een kegelclub was Jan Rouwenhorst van team Eekvenne met 136 punten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant