Gedeelte van het Brommercross-bestuur. V.n.r. Dirk Slagman, Mariët Meuleman, Juul Smeets en Gerjan Meuleman. (Foto: Arjen Dieperink)
Gedeelte van het Brommercross-bestuur. V.n.r. Dirk Slagman, Mariët Meuleman, Juul Smeets en Gerjan Meuleman. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Brommercross: prachtige happening

  Sport

Op 22 en 23 september begint voor de vijfde keer in Laren de brommercross. De brommercross is één van de vele activiteiten die Open Jongeren Werk Lochem (OJWL) organiseert. OJWL werd in 2005 opgericht. Jongeren tot 35 jaar in de gemeente Lochem kunnen zich er bij aansluiten.

Laren - Het doel van OJWL is om jongeren actief bezig te laten zijn in hun eigen woon-, werk- en leefomgeving. Dit doet men door het organiseren van activiteiten, het verstrekken van informatie en het bevorderen van de onderlinge contacten. Ook het maatschappelijke contact staat hoog in het vaandel. Als belangrijk element ziet men dat de verschillende groepen jongeren gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de OJWL dragen. Ook biedt men activiteiten en educatie aan. Het bestuur bestaat uit acht personen. Voorzitter, secretaris en penningmeester zijn respectievelijk: Laurens Woestenenk, John Vinke en Peter Keppels. Behalve Brommercross kent men ook onder andere: Trekker Trek, Carbid Knapp'n (oudjaarsmiddag), Agrarisch Jongeren Kontact en BDINHTRB (De blij dat ik niet hoef te rijden bus). BDINHTRB brengt de jongeren naar verschillende evenementen en feestjes .De Brommercross werd in 2013 opgericht. Als doel om voor iedereen een spannende en sportieve dag te houden. Waarbij een beginner de brommer uit de schuur haalt om met zijn jonge leeftijd en beperkte ervaring een super-gave dag te hebben, maar ook de snellere en meer ervaren rijders uit de buurt hun motorbeheersing kunnen laten zien.OJWL Brommercross Commissie bestaat uit Juul Smeets (voorzitter), Mariët Meuleman (secretaris), Patrick Heijink (penningmeester) en de leden Berjan Haijtink, Gerjan Meuleman, Dirk Slagman en Marc Zomer. Juul Smeets: "Op zaterdag 22 september wordt een avondcross verreden waarbij een mix van MX1 en MX2 rijders de strijd aan gaan tijdens een afvalrace in het donker, de zogeheten 'ophoepelcross'. Op zondag worden net als andere jaren diverse brommerklasses verreden.Denk aan brommers jeugd 16-, dames klasse brommers 16, MX1 en MX2.Uiteraard is er weer een prijs voor de best verklede rijder. Nieuw dit jaar is een old timer klasse en een loopfietsrace. De loopfietsrace is voor kinderen. Men dient zelf voor de loopfiets te zorgen, deelname is gratis. Voor de kinderen die de loopfiets ontgroeit zijn kunnen meedoen met een crossfietsrace. De wedstrijd wordt gespeeld aan de Denneweg in Laren. Zaterdag begint de training om 17.00 uur en de finale om 22.00 uur. Zo'n 30 rijders per klasse doen mee. Zondag, aanvang training 9.30 uur, verwacht de organisatie zo'n 1200 bezoekers. De OJWL Brommercross wordt gesponsord door NIJK Agrarische dienstverlening (zorgt voor de ondersteuning), Stegeman horeca (catering) en SL Sturris BV Laren(inrichting van het terrein). Voor de jeugd is Graaf Jantje aanwezig voor vertier. Sologitarist Dick Raadt zal al wandelend over het terrein de muzikale omlijsting verzorgen. Inschrijven kan tot 13 augustus op www.owjl.nl

Meer berichten