Sportweek in gemeente Lochem

  Sport

Lochem - Verenigingen in de Gemeente Lochem zetten van 15 tot en met 23 september de deuren open en laten zien van welk sport- en beweegaanbod de mensen gebruik kunnen maken. Ook de rest van Nederland en in Europa staat deze week in het teken van de alweer 15e editie Nationale Sportweek!

Meer dan twintig verenigingen met zeer divers aanbod voor jong en ouder doen dit jaar mee. Daarnaast is er aanbod voor sporters die om welke reden dan ook niet met reguliere sporten mee kunnen doen. Op de website van de Sportraad via www.sportraadlochem.nl is het aanbod te vinden van Almen, Barchem, Eefde, Epse, Gorssel, Laren en Lochem.

Badminton, paardrijden, dammen, gymnastiek en scouting zijn zo een greep uit het grote aanbod wat er tijdens deze dagen gratis kan worden beoefend. Ook worden er programmaboekjes verspreid met al het aanbod. Deze boekjes zijn o.a. te vinden in de bibliotheek Lochem en Gorssel. Bij veel verenigingen kun je vervolgens gratis een reeks lessen of trainingen volgen alvorens je lid moet worden. Let’s #BeActive!

‘Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten te vinden, uit te proberen en samen sportplezier te beleven’. Doe je ook mee?

Onbeperkt sportief

Op donderdagochtend 13 september beginnen we de Nationale Sportweek met de Sportdag “Onbeperkt Sportief”. De sportdag is voor iedereen met een beperking of personen die om welke reden dan ook niet met reguliere sport mee kunnen doen. Deelnemers worden ingedeeld in teams en gaan tijdens deze sportdag de strijd aan om de beste score te halen met Bowls, de interactieve voetbalmuur, hockey, paardrijden, (schuif)tafeltennis, Nordic Walking en de voetbaloefeningen. Iedereen wint, want er wordt afgesloten met een uitgebreide en gratis lunch! Deelnemers worden om 9.30 uur ontvangen bij de Lochemse Hockeyclub. Om 10.00 uur starten we met een w-up, waarna vervolgens diverse sporten geprobeerd kunnen worden. Rond 12.30 sluiten we af met de lunch. Ook meedoen? Aanmelden kan t/m 7 september via de e-mail van de Sportraad Lochem.

Wil je meer informatie neem dan gerust contact op met de verenigingsondersteuner via vo@sportraadlochem.nl

Meer berichten