Prijswinnaars v.l.n.r. Suus Kastenberg, Maxime Wagelaar en Jade Bannink
Prijswinnaars v.l.n.r. Suus Kastenberg, Maxime Wagelaar en Jade Bannink (Foto: PR Brinio Lochem)

Succesvolle rayonkampioenschappen voor turnsters Brinio Lochem

  Sport

Lochem - Op zaterdag 3 november stond de Rayonkampioenschappen voor turnsters die turnen in Rayon ‘De Hanzestreek' op de planning. Deze wedstrijd werd gehouden in Sporthal De Beemd in Lochem. Een spannende dag waarbij sommige turnsters van Brinio Lochem haar eerste wedstrijd hebben geturnd.

In wedstrijd 1 mochten onze pre-instappers, instap D2 en Pupil 1 D3 meiden laten zien wat ze in hun mars hebben. Sophia Kastenberg (8e), Annelotte Horst (9e), Esmee Colenbrander (8e), Juul Struijk (10e), Elze-Noor Mol (12e), Jolein Soer (5e) en Jet Teelen (6e) kwamen in deze wedstrijd in actie. In een sterk deelnemersveld hebben zij zich uitstekend geweerd. Met mooie oefeningen vochten ze zich door de 4 rondes, waarbij de balk voor wat ‘’uitdagingen’’ zorgden. Helaas moesten enkele meiden het toestel voortijdig verlaten.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de Pupil 2 D2 en Jeugd 1 D3 meiden. De dames draaiden alle vijf een prima wedstrijd en lieten mooie elementen zien. Dit eindigde voor Suus Kastenberg met een mooie bronzen medaille. Esmee Schekman werd 5e en Fien Hietbrink 6e. Bij de Jeugd 1 meiden mocht Jade Bannink het zilver meenemen naar huis en eindigde Maxime Wagelaar verdienstelijk op een 3e plaats.

In wedstrijd 3 was het de beurt aan onze Pupil 2 D3, Anne ten Velde. Anne behaalde op de brug het hoogste cijfer in de einduitslag vond ze zichzelf terug op een mooie 4e plek. Ook kwamen de Pupil 1 D2 meiden in actie. Roos Meijer eindigde als 10e, Annelie ten Have 8e en was het brons vandaag voor Phlox Berens. Al met al hebben alle meiden het uitstekend gedaan op deze eerste wedstrijd. Waarbij de meiden keurige oefeningen hebben laten zien en het aller belangrijkste, ze hebben veel plezier gehad. Na deze mooie Rayonkampioenschappen zijn wij klaar voor het komende wedstrijdseizoen.

Meer berichten