DOS-meisjes zéér succesvol bij rayonkampioenschappen

  Sport

Lochem/ Barchem - Op zaterdag 3 november werden de rayonkampioenschappen van de Hanzestreek gehouden in sporthal de Beemd in Lochem. Hieraan namen elf turnsters van gymnastiekvereniging DOS Barchem deel en zij namen vijf medailles mee naar huis.

In de eerste wedstrijdronde turnden vier turnsters van de recreatiegym hun eerste wedstrijd ooit. Na een korte oefenperiode van slechts enkele weken, vertoonden zij hun oefeningen op de sprong, brug - ongelijk, balk en de lange mat in de categorie Pré - instap R3. Helaas zat er nog geen medaille voor hen in, maar Saar Klein Nulent, Elske Swen, Sanne Nijenhuis en Amber Zweers turnden erg goed.

Ook in de eerste wedstrijdronde turnden drie meisjes van de DOS-selectie mee in de categorie Pupil 1 - D3. Lika Dinkelman mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en ook Iris Postma (met een vierde plaats) en Jade Zweers (met een vijfde plaats) kunnen terugkijken op een hele goede wedstrijd.

In de tweede wedstrijdronde turnde Bo Oplaat een superwedstrijd in de categorie Instap D3 en zag dat beloond worden met de zilveren medaille.

Tot slot, was DOS in de derde wedstrijdronde vertegenwoordigd door drie turnsters in de categorie Pupil 2 D3. Bij de prijsuitreiking werd het erepodium met Ymre Sleumer (eerste plaats), Ruth Warnshuis (tweede plaats) en Lynn Dieks (derde plaats) uitsluitend gevuld door DOS-meisjes.

Meer berichten