Foto:

Zonnige toekomst voor LTC Gorssel

  Sport

De Lawn Tennisclub Gorssel (LTC Gorssel) werd op 1 april 1960 opgericht. De 58-jarige vereniging is gevestigd aan Flierderweg 1a in Gorssel. De vereniging telt 385 leden, waarvan er 100 jeugdleden zijn. Voorzitter Hans Allersma, vanaf 2015 voorzitter, ziet de toekomst voor zijn vereniging zonnig in.

Door Arjen Dieperink

GORSSEL - Het dagelijks bestuur van de LTC Gorssel, bestaat behalve uit Allerma tevens uit Ad van Oorschot (secretaris) en Fred Smeenk (penningmeester), Ze worden bijgestaan door de bestuursleden Rob de Winter en Alphons Hesselmann. De secretariële ondersteuning wordt gedaan door Rijna Smeerdijk en Margreet Mijnheer. Om de LTC Gorssel goed te kunnen laten draaien zijn er diverse commissies in het leven geroep. De sponsorcommissie levert een belangrijke bijdrage in het gezond houden van de financiën. Voor slechts € 15 kan men lid worden van de club van 100. Voor o.a. het coördineren en samenstellen van teams voor de KNLTB district competities, het creëren van optimale tennisfaciliteiten draagt de Technische commissie haar verantwoordelijkheid. Hans Allersma: "Bij ons heeft de jeugd de toekomst. Daarom hechten wij er belang aan dat veel jongeren onze sport leert kennen. ieder jaar benaderen wij de basisscholen Barchweide, Villa 60 en de Joppeschool. De leerlingen maken dan kennis met de sport, men krijgt drie tennislessen van een tennisleraar. Uiteindelijk ontvangt men een diploma. Wij organiseren in maart en april dan ook voor die leerlingen de schooltennis. Ik kan wel stellen dat er door de klassen druk gebruik van wordt gemaakt. Al met al krijgen we er altijd een paar nieuwe leden uit die groepen er bij. Je dient als vereniging aan de toekomst te werken en dat doe je onder andere met de jeugd."

De jeugdcommissie, onder voorzitterschap van Arjan de Boer kent veel punten van aandacht. Vanaf 1 januari 2019 zal de tennisleraar Christof Wijnhoud, de senioren, maar vooral de jeugd begeleiden.Dit gebeurde voorheen door PRO Te-In. De verwachting is, dat daar de begeleiding van tennisleraar de resultaten zullen verbeteren. Over een andere insteek ten aanzien van de toekomst van LTC Gorssel, verwijst de preses naar een multifunctionele ruimte. Allersma: ' Er zijn onderzoeken gaande voor een agglomeratie van de tennis, voetbal, bibliotheek en de school. Indien de onderzoeken uiteindelijk worden uitgevoerd krijgt men één mooi complex met gezamenlijke ruimtes, zoals een kantine. Op deze wijze wordt het gemakkelijker om al deze verenigingen en school in stand te houden. Je hebt dan één beheerder voor alles nodig. "Binnenkort wordt de tennisbaan omgetoverd voor het wintertennistoernooi. Er is muziek, catering , vuurkorven en fleecedekens op het terras. Het staat beter in de regio bekend als Winter Markepaaltoernooi. Tot 18 december kan men voor het dubbelspel of gemengd dubbel inschrijven. Het begint op 2 januari en staat garant voor een flinke competitie. Inschrijven/info; www.ltcgorssel.nl / mijnknltb.toernooi.nl

Meer berichten