Achteraan: Fabienne Enklaar uit Lochem.
Achteraan: Fabienne Enklaar uit Lochem. (Foto: Nippon Judo Achterhoek)

Geweldige prestaties Nippon Judo Achterhoek op judotoernooi

  Sport

Lochem - Op zaterdag 12 januari was Nippon Judo Achterhoek met vijftien judoka’s aanwezig op het Wintertoernooi in Dedemsvaart. Met in totaal zevenhonderd deelnemers van zeventig verschillende verenigingen was het een toernooi van formaat.

Het bijzondere aan dit toernooi is dat de organisatie het heeft gecombineerd met een opstaptoernooi voor beginnende judoka’s zonder wedstrijdervaring. Op deze manier kunnen de talenten van de toekomst alvast proeven aan de grote toernooien.

In het eerste blok was er al meteen goud voor Isabelle Enklaar (Lochem) en voor Milan Notten (Borculo). Het zilver ging naar Lenn Plekkenpol (Ruurlo). Voor Lenn en Milan was dit het allereerste toernooi. Heel spannend en extra knap dat ze op hun eerste toernooi in de prijzen zijn gevallen.

Ook in het tweede blok is er goud voor Kira Essink (Barchem) en Pauline Damen (Zelhem). Johny-Lee Meijer (Zelhem) en Puck Menkhorst (Zelhem) winnen het zilver.

In het derde blok weet alleen Niek Geleijnse (Ruurlo) het podium te halen. Hij wint een welverdiende gouden medaille.

In het laatste blok van de dag is er goud voor Rien Boomkamp (Eibergen), zilver voor Fabienne Enklaar (Lochem) en brons voor Hieke Bielderman (Vorden) en Roan Ligtenbarg (Borculo). Ook voor Rien en Roan was dit hun eerste toernooi.

Naomi Loffeld (Ruurlo) was vandaag op het internationale toernooi Matsuru Dutch Open in Eindhoven. In een grote poule met 29 tegenstanders uit binnen- en buitenland wist ze een knappe 5de plaats te behalen.

Meer berichten