Living Lochem 2017 trok veel belangstellenden.
Living Lochem 2017 trok veel belangstellenden. (Foto: Arjen Dieperink)

Living Lochem is gewoon genieten

  Toerisme

In 2013 kwamen negen enthousiasten personen bij elkaar om te experimenteren of men de stad Lochem kon laten bruisen. Er moest leven in de brouwerij komen. Er werd gedacht aan een stadsbreed evenement. Dit leidde uiteindelijk tot het zomerfeest onder de naam 'Living Lochem'.

Door Arjen Dieperink

Lochem - De stichting Living Lochem heeft nog meer ambities. Naast een zomerfeest zit men te denken aan een wintereditie of een speciale biereditie. Doch dit dient nog wel even op zich te laten wachten. De verantwoordelijke pr - en communicatieman, Jeroen Vermeer: "We krijgen wel steeds meer op ons bordje en maken een soort transitie door. Daarom zorgen we ook voor een nieuwe website. Tot die tijd dat het feest begint kan men ons ook volgen op Facebook."

Het dagelijks bestuur van de Stichting bestaat uit Micheal van Wijk (voorzitter), Hugolien Nobel (secretaris) en Jo Krabbenborg (penningmeester). In totaal telt het bestuur zes leden. Hugolien Nobel: "De Lochemse Ondernemers Vereniging begon eerst met het programma 'Lochem Leeft', daarna werd het één jaar stil. Eus en Erik Vonkeman hebben toen de handschoen opgepakt en het programma breder gemaakt. Uiteindelijk werd op 14 oktober 2013 de Stichting Living Lochem opgericht. In het begin hebben wij het te enthousiast aangepakt. Het programma besloeg twee dagen en dat konden wij uiteindelijk met het aantal vrijwilligers niet trekken. Ook trok onze sponsor zich na een tijd terug. Nu hebben wij op het eind van de middag en 's avonds een mooi programma samengesteld. Nu kan de Stichting het ook zelf dragen."

In het programma ligt de namiddag op de gezinnen. Op de Markt kunnen de kinderen aan allerlei activiteiten meedoen. Vorig jaar stond er o.a. een stormbaan en oud-Hollandse spelletjes. Micheal van Wijk: "In tegenstelling tot vorig jaar, toen hadden wij foodtrucks, willen wij nu meer verbinden met de lokale horeca. Uit die gedachte willen wij groter zien te worden."

Op zaterdag 25 augustus begint Living Lochem om 16.00 uur. 's Avonds treden de coverband New Vintage en het gezelschap Formation op. In de coverband New Vintage treedt de zangeres Marin Krabbenborg. Krabbenborg is geen onbekende. Zij studeert Zang aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. Op jonge leeftijd is zij begonnen bij het Jansstheater (Emmastraat), eerst met balletlessen en vanaf haar 11de met musicallessen. De vaardigheden die ze hierbij heeft opgedaan, past ze nog altijd toe in haar eigen performances. Ook geeft zij zangles in het Jansstheater. Jeroen Vermeer: "Het idee van een 20 centimeter hoge podium, tegen de kerk aan, houden wij erin. De laagdrempeligheid willen wij hiermee extra benadrukken en het geeft volgens ons een intieme sfeer waar bij hopelijk een interactie met het optreden plaatsvindt." Micheal van Wijk: "Living Lochem is gratis toegankelijk."

Meer berichten