V.l.n.r. Henri te Loo en Peter Harmens voor het grasveld waar jaarlijks de feesttent in Eefde wordt opgezet.
V.l.n.r. Henri te Loo en Peter Harmens voor het grasveld waar jaarlijks de feesttent in Eefde wordt opgezet. (Foto: Arjen Dieperink)

Oranje boven in Eefde

  Toerisme

De Oranjevereniging in Eefde wordt in het dorp op handen gedragen. Van de circa 4400 inwoners zijn er 1400 lid van de Oranjevereniging. De minimale leeftijd van de leden is 18 jaar. Tevens kan de Oranjevereniging zich beroepen op de meer dan 60 vrijwilligers voor diverse activiteiten.

Door Arjen Dieperink

Eefde - De huidige voorzitter is de 39 jarige Peter Harmens. Harmens: "Zelf kom ik uit Deventer en vestigde mij 8 jaar geleden in dit mooie dorp. Om een sociaal netwerk op te bouwen en iets voor het dorp te kunnen betekenen heb ik mij aangesloten bij de Oranjevereniging. Snel werd ik gevraagd om voorzitter te worden. Het mooie van dit dorp zijn eigenlijk de buurten. Eefde kent 14 buurten en tijdens onder andere het zeskamp zie je hoe enthousiast en fanatiek men zich in zet. De afgelopen twee jaar zijn er heel veel ervaren bestuursleden vervangen door jonge, enthousiaste mensen. Dit resulteert in een aantal aanpassingen van het vertrouwde programma. Het is dan ook erg leuk om te zien dat het afgelopen dorpsfeest zo'n succes was. We hebben daar heel veel enthousiaste reacties op gehad. Hiermee lijkt de Oranjevereniging weer klaar voor de toekomst."

Bestuurslid Henri te Loo (45), eigenaar van Te Loo kippertransportbedrijf in Eefde, is automatisch het bestuur 'ingerold'. Te Loo: "Voor het beachvolleybal reed ik ieder jaar het zand. Op den duur ben ik gevraagd of ik in het bestuur wou komen gezien de contacten die ik in het dorp heb."

Dat de vereniging een jong bestuur is kan men ook lezen in het jaarlijks programmaboekje van de Oranjevereniging Eefde. Deze telt in dit jaar zo'n 84 pagina's. De bestuursleden Stéphan Senkeldam, Marliecke Allersma - Casterman en Eva Nijveld stellen zich in het boekje zich voor. Ze hebben respectievelijk de leeftijden van 34, 36 en 35 jaar. De vereniging kent drie verschillende vormen van lidmaatschap. Bronsledenkaart (5 euro), mag men meedoen met vogelschieten doch voor de feestavonden dient men bijbetalen. De zilverledenkaart (17,50 euro) het meest gangbare lidmaatschap, hiermee heeft men ook gratis toegang tot de feestavonden. De kroonledenkaart heeft een minimale inleg van 50 euro. Peter Harmens: "De kroonledenkaart kan men eigenlijk beschouwen als de club van 100, ook al zijn er 35 leden die deze kaart hebben. Eén keer, in de twee jaar, gaan we met hun ergens naar toe. Onder andere bezoeken wij de Spartafabriek, Het Loo of een kookworkshop."

Het jaarprogramma van de Oranjevereniging Eefde is te verdelen in een seniorendag, Oranjefeesten, dorpsfeesten en lichtoptocht met najaarsfeest. De vereniging werkt nauw samen met andere verenigingen in het dorp, o. a. de Christelijke Scoutinggroep Jan van Riebeeck, Sportclub Eefde, Vios, Stichting Veteranen Oost Nederland en Concordia. Nieuwe leden en vrijwilligers zijn welkom.

Meer informatie: www.oranjeverenigingeefde.nl

Meer berichten