Ook de Romeinen zijn er, terwijl de periode van de Vikingen, Late Middeleeuwen, Gouden Eeuw, Napoleontische tijd en de 20ste eeuw zwaartepunten vormen.
Ook de Romeinen zijn er, terwijl de periode van de Vikingen, Late Middeleeuwen, Gouden Eeuw, Napoleontische tijd en de 20ste eeuw zwaartepunten vormen. (Keshia Fotografie)

Vikingen, Romeinen en 'fake news' op festijn

  Toerisme

Op het terrein De Horsterkamp in het Gelderse Vorden wordt zaterdag 7 en zondag 8 juli het grote Historische Festijn gehouden. De ruim 800 deelnemers van 65 Levende-Geschiedenis-groepen en drie muziekbands bieden een reis door de Nederlandse geschiedenis en muziek.

Vorden - De deelnemers geven in Vorden een beeld van de Nederlandse geschiedenis. De reis begint met een groep die de Midden-Steentijd (ca. 10.500 jaar voor Christus) uitbeeldt. Ook de Romeinen zijn er, terwijl de periode van de Vikingen, Late Middeleeuwen, Gouden Eeuw, Napoleontische tijd en de 20ste eeuw zwaartepunten vormen.

Nieuw in Vorden is een Duitse groep, die het leven in de 18de eeuw uitbeeldt. Terwijl iedereen intussen het begrip 'fake news' kent, maakt een groep aan de hand van voorbeelden uit de Tweede Wereldoorlog duidelijk dat de Geallieerden en het Duitse leger daarvan toen al graag gebruik maakten. Een andere groep beeldt treffend uit hoe Nederlanders nog niet zo lang geleden hun dienstplicht vervulden.

Er is ook een historische markt, waar voorwerpen en versnaperingen zijn te vinden. Bands Newspaper Taxi, Small Time Crooks en Datura brengen zaterdag muziek uit diverse tijden. Het programma begint beide dagen om 10.00 uur.

www.historischfestijn.nl

Meer berichten