Station Haaksbergen in de sneeuw. Foto: PR

Station Haaksbergen in de sneeuw. Foto: PR

Sfeervolle winterritten bij MBS: stoomtrein, snert en stamppot

Vervoer

HAAKSBERGEN - In de week tussen kerst en oud en nieuw rijdt de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg drie dagen lang sfeervolle winterritten tussen de stations Haaksbergen en Boekelo. Het emplacement van station Haaksbergen zal op 27, 28 en 29 december sfeervol worden aangekleed en de horeca zorgt voor heerlijke winterse lekkernijen. 

Gezellige muziek, sfeervolle vuurkorven, warme chocolademelk. Als er dan nog sneeuw zou vallen is dat het ideale decor voor het maken van een historische stoomtreinrit bij Museum Buurtspoorweg. Niemand hoeft het koud te hebben, want binnen in de Goederenloods brandt de kachel en alle rijtuigen worden verwarmd door middel van stoomverwarming.

Snert en chocolademelk
Tijdens de winterritten kan men zowel op station Haaksbergen als in de trein terecht voor winterse lekkernijen. Wat te denken van oerhollandse snert, warme chocolademelk of een traditionele oliebol. Daarnaast zijn in Haaksbergen de locomotievenloods en de werkplaats geopend en kunnen in de museumloods op station Boekelo vele stilstaande locomotieven, rijtuigen en wagons bewonderd worden, evenals diverse gedetailleerde modelbanen. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Zij kunnen zich verkleden als echte machinist of conducteur, een mooie kleurplaat maken of gezellig op pad met de speurtocht van Jack de stationskat, waarbij ze alle boeiende geheimen van het lokaalspoor ontdekken én beleven.

Stoomtrein en Stamppot
Nieuw deze winter is het arrangement Stoomtrein & Stamppot. Deze combinatie van een treinrit en een stamppotbuffet is alleen te boeken voor donderdag 29 december. Na de laatste stoomtreinrit van die dag kan men in de sfeervolle Goederenloods op station Haaksbergen gezellig aanschuiven om te genieten van verschillende soorten stamppotten en vleessoorten. Reserveren is verplicht, en er is plek voor maximaal vijftig gasten. Alle informatie over dit arrangement is te vinden op de website van Museum Buurtspoorweg.

Informatie en kaartjes 
in de kerstvakantie is er een hoop gezelligheid bij het kindvriendelijke Museum Buurtspoorweg, met activiteiten voor jong en oud. De stoomtrein gaat alle drie de dagen om 13.00 uur en om 15.00 uur vanaf station Haaksbergen. Tussendoor rijdt een historische goederentrein. Deze vertrekt om 14.00 uur vanaf station Haaksbergen. Treinkaartjes voor een museumbezoek inclusief stoomtreinrit zijn eenvoudig te boeken via de website. Hier staat ook alle actuele informatie en de dienstregeling voor de winterritten op 27, 28 en 29 december.


www.museumbuurtspoorweg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode