De verkeerslichten op de Reudinkbrug, die dinsdag al even buiten werking waren, verdwijnen woensdag helemaal. Foto: Henri Bruntink
De verkeerslichten op de Reudinkbrug, die dinsdag al even buiten werking waren, verdwijnen woensdag helemaal. Foto: Henri Bruntink Henri Bruntink

File veroorzakende verkeerslichten Reudinkbrug woensdag weg

Vervoer

LOCHEM - Om de in slechte staat verkerende Reudinkbrug in de Graaf Ottoweg te ontzien werden vorige week verkeerslichten geplaatst. Dat zorgt, met name in de spits, voor filevorming en vertraging. Vanaf woensdag, in de loop van de dag, gooit de gemeente het over een andere boeg. De verkeerslichten verdwijnen weer.

Om er zeker van te zijn dat er geen vrachtverkeer over de brug rijdt, wordt aan beide zijden een bord boven de weg gehangen die een rijhoogtebeperking aangeeft. Verder wordt op het slechtste gedeelte van de brug een kruis geplaatst. Alleen op dat deel mag gemotoriseerd verkeer niet stilstaan. Om de aandacht hierop te vestigen worden waarschuwingslichten en borden geplaatst.

Alternatief
Zonder de veiligheid uit het oog te verliezen hebben een constructeur en verkeersdeskundigen van de gemeente gewerkt aan een alternatieve oplossing. Het helemaal afsluiten van de Reudinkbrug is volgens de gemeente niet nodig. De brug is belangrijk voor verkeer van en naar het centrum. Een totale afsluiting kan leiden tot extra verkeersdruk en vertraging op andere plekken, zoals de Stationsweg, Julianaweg en het kruispunt Nieuwstad/Barchemseweg.

De gemeente verwacht nog deze week meer te kunnen melden over de toekomst van de brug.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant