Werk aan de weg. Foto: PR
Werk aan de weg. Foto: PR Foto: PR

Provincie Gelderland voert groot onderhoud uit aan Rengersweg en kruispunt Kwinkweerd

Vervoer

N332 tussen Lochem en de A1 dicht van 21 tot 31 juli

LOCHEM - Tussen 21 juli en 31 juli 2023 voert provincie Gelderland werkzaamheden uit aan de Rengersweg en het kruispunt met de Kwinkweerd. De werkzaamheden zijn in de zomervakantie gepland om de hinder tot een minimum te beperken. Verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

Werkzaamheden
Op de Rengersweg (N332) tussen Lochem en de A1 wordt groot onderhoud uitgevoerd. Naast het vervangen van asfalt worden verschillende maatregelen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. Verder wordt het kruispunt Kwinkweerd-Rengersweg groter gemaakt. Op dat kruispunt sluit straks de nieuwe N346 Schakel Achterhoek-A1 goed aan. Door het kruispunt te vergoten kan het verkeer beter doorstromen. De werkzaamheden zijn afgestemd met wegbeheerders, betrokken gemeenten, provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en hulpdiensten om Lochem en de Achterhoek bereikbaar te houden.

Afsluiting
Vanaf vrijdagavond 21 juli 20.00 uur tot maandagochtend 31 juli 06.00 uur is de N332 Rengersweg, (provinciale weg) inclusief de kruising met de N346 Kwinkweerd afgesloten tot de aansluiting op de A1. Ook de oversteek in de N332 van de Ampsenseweg naar de Rossweg is dan afgesloten voor verkeer, behalve voor lijnbussen en fietsers. De rotonde Markeloseweg (N332) is afgesloten van vrijdagavond 21 juli 20.00 uur tot maandagochtend 24 juli 06.00 uur. Het bedrijventerrein Aalsvoort blijft gedurende deze periode bereikbaar.

Omleiding
Verkeer vanuit Lochem naar Deventer wordt omgeleid via Zutphen. Verkeer vanuit Lochem naar de A1 richting het oosten wordt omgeleid via Goor naar de A1 en omgekeerd. Het kruispunt Rengersweg-Kwinkweerd is tijdens deze 9-daagse ook voor fietsers afgesloten. Ter plaatse zijn omleidingsroutes ingesteld. Overige fietsroutes worden zoveel mogelijk intact gelaten. Maar ook hier geldt dat er (tijdelijke) omleidingsroutes noodzakelijk zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode