Impressie van de Walderpoort uit de 3D-animatie op de website van de gemeente Lochem
Impressie van de Walderpoort uit de 3D-animatie op de website van de gemeente Lochem

Tweede inloopbijeenkomst voor Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg in Lochem

Wonen

LOCHEM - De Walderpoort (begin Walderstraat), Tramstraat en Larenseweg in Lochem krijgen een nieuwe inrichting. Deze wegen past de gemeente Lochem aan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarnaast maakt de gemeente van de Walderpoort een betere entree naar de binnenstad. De Walderpoort krijgt net zoals de Molenpoort de uitstraling van de vroegere historische stadspoorten in de stad Lochem.

Afgelopen zomer was er op het gemeentehuis een inloopbijeenkomst voor alle inwoners. Hier presenteerde de gemeente Lochem het schetsontwerp van de nieuwe inrichting van de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg. De afgelopen tijd gebruikte de gemeente Lochem om het schetsontwerp verder uit te werken tot een voorontwerp. Ingebrachte reacties zorgden tot een aantal aanpassingen in het ontwerp.

Inloopbijeenkomst
Tijdens een tweede inloopbijeenkomst zien belangstellenden het voorontwerp. En komt iedereen meer te weten over de werkzaamheden. Ook dan kan er een reactie worden achterlaten. Iedereen is van harte welkom op donderdag 9 februari 2023 tussen 16.00 en 20.00 uur (vrije inloop) in het gemeentehuis, Hanzeweg 8 in Lochem.

Het voorontwerp is na 9 februari 2023 te vinden op www.lochem.nl/binnenstadlochem. Via een reactieformulier kan iedereen daar vanaf 10 februari ook digitaal een reactie achterlaten op het voorontwerp. Dit kan tot en met 17 februari 2023. Ook de gemeenteraad spreekt nog over de plannen.

Werkzaamheden starten najaar 2023
De werkzaamheden aan de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg starten in het najaar van 2023. Het werk verdeelt de gemeente Lochem in verschillende fases. Dus de wegen liggen niet tegelijk in één keer open.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode