Bouwadviseur Bob Sikkes en makelaar Alex van Keulen tijdens de opnames van Kopen zonder Kijken in Lochem. Foto: PR
Bouwadviseur Bob Sikkes en makelaar Alex van Keulen tijdens de opnames van Kopen zonder Kijken in Lochem. Foto: PR

Uitzending ‘Kopen zonder Kijken’ met hoofdrol voor MakelaardijDesk

Wonen

LOCHEM – Afgelopen maandag was het populaire programma ‘Kopen zonder Kijken’ te zien op RTL 4. De uitzending met in de hoofdrol een jong Lochems stel op zoek naar een woning en op de achtergrond een belangrijke rol voor Carolien van MakelaardijDesk Lochem.

Kopen zonder kijken is een woonprogramma waarin stellen de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen geven. In een laatste poging om een huis te bemachtigen, geven stellen presentator Martijn Krabbé en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen en verbouwen. Een huis dat zij pas voor het eerst zien nadat de koopovereenkomst getekend is.

Carolien Langermans vormt samen met haar collega’s Kim en Linda een team dat is gespecialiseerd op het gebied van aan- en verkoopbegeleiding van woningen. Ze vertelt: “We hadden al een aantal bezichtigingen gedaan met het jonge Lochemse stel. Dat was in de tijd dat de vraagprijs van woningen bijna altijd werd overboden. De verkopen gingen dan ook vaak op inschrijving. Het jonge stel liepen de woningen waar ze op boden steeds net mis.”

Om de eigen kansen te vergroten meldde het stel zich aan bij ‘Kopen zonder Kijken’ en werden daadwerkelijk uitgeloot als deelnemers. “Dat betekende dat ze zich bij alle makelaars waar ze stonden ingeschreven voor een woning moesten laten uitschrijven, dus ook bij ons. Carolien zegt: “Wij kregen toen net een leuke woning in de verkoop en al snel meldde zich iemand van het RTL programma bij ons, deze woning kon wel eens interessant voor ze kon zijn.”

Het RTL-programma trad op als gegadigde voor de woning. Daarvoor moest het programma overigens gewoon meedoen met de geplande bezichtigingen en de inschrijving die ook toen werd gehouden. Maar nu lag het geluk aan hun zijde en werden zij de kopers. Daarna kwam het balletje aan het rollen en werden verschillende opnames gemaakt in Lochem. “Van ons, MakelaardijDesk, werd verlangd dat het geheel onder de radar zou blijven, wij wisten natuurlijk al wie de kopers zijn geworden.” Kijkers die het programma kennen weten dat de deelnemers een ronde maken langs meerdere woningen, zonder te weten welke al is aangekocht. Toen bleek al dat de woning aan de Nassaulaan erg in de smaak viel bij het Lochemse stel.

Presentator Martijn Krabbé, makelaar Alex van Keulen en bouwadviseur Bob Sikkes waren erbij toen het Lochemse stel geblinddoekt naar de uitverkoren woning werden geleid. Carolien Langermans zegt: “Ze waren dolenthousiast over zowel de woning als de locatie. Wat er exact verbouwd of aangepast wordt is nog een verrassing en hangt af van het budget, want ze moeten het zelf betalen. Ze profiteren hooguit van de gunstige inkoopprijzen die Bob Sikkes heeft bedongen bij leveranciers.”

Carolien Langermans zit al 23 jaar in het vak en sinds 2010 zelfstandige bij MakelaardijDesk Lochem. Aanvankelijk richtte Carolien zich met haar dienstverlening op aankoopbegeleiding. “Al snel kregen we ook veel vragen van mensen die hun woning via ons wilden verkopen. Toen zijn we ons ook gaan specialiseren in verkoopbegeleiding. Met inmiddels meer dan 50 woningverkopen per jaar en een gemiddeld cijfers van 9,4 op Funda zijn we dan ook één van de grotere spelers in de makelaardij. Steeds meer verkopers zien dat wij het anders doen. We rekenen niet de gebruikelijke courtage maar een vooraf afgesproken vast bedrag. Dit is voor de verkoper transparant, duidelijk maar vooral voordelig”, legt Carolien Langermans uit.

In de afgelopen jaren is een bedrijf ontstaan waar heel veel diensten onder één dak zijn gebracht. Naast de makelaardij worden hypotheken en verzekeringen aangeboden, inclusief de advisering die hier bij hoort. De Regiobank werd toegevoegd aan het dienstenpakket en meer recent het reisbureau Travel XL en boekhoud- en accountantsdiensten voor MKB en particulieren. De RegioKluis en advies bij scheiding maken het aanbod compleet. Dit unieke geheel is samengebracht onder de paraplu Leven & WonenDesk op de Nieuwstad 7, te Lochem.


www.levenenwonendesk.nl 

0573 - 255 401

Bouwadviseur Bob Sikkes en makelaar Alex van Keulen tijdens de opnames van Kopen zonder Kijken in Lochem. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant