Nieuwe vestiging Saar aan Huis in Lochem

  Zakelijk

Lochem - Het takenpakket van de reguliere thuiszorg is de laatste jaren fors uitgekleed waardoor de druk op mantelzorgers fors is toegenomen. Lichte huishoudelijke taken zoals een boodschapje doen, een wasje draaien, maar ook gewoon even het dagelijkse nieuws uit de eigen woonomgeving doornemen, zijn taken die nu door mantelzorgers worden uitgevoerd.

Dat kunnen bijvoorbeeld kinderen zijn, buren of vrienden. Zij kunnen lang niet altijd de tijd vrijmaken die nodig is om hun dierbaren te voorzien in de hulpvraag. Daarbij wonen kinderen ook niet altijd dichtbij.

Op die momenten is de particuliere mantelzorg van Saar aan Huis dé oplossing om ouderen, zo lang als mogelijk, prettig en verantwoord thuis te laten wonen. Ook wordt men steeds meer ingezet om partners van demente ouderen te ontlasten. Die zijn vaak 24/7 in de weer en dreigen zelf aan de zorg onderdoor te gaan. Door een middag in de week een Saar van Saar aan huis in te schakelen kunnen zij het beter aan. Het tarief voor een reguliere "Saar" is € 23 per gewerkt uur (inclusief BTW). Dit wordt particulier betaald of vanuit een Persoons Gebonden Budget (PGB).


Aantal 75-plussers stijgt fors
Voor de gemeenten Deventer, Lochem en Rijssen-Holten is Linda Roodhuizen vanaf 1 oktober het aanspreekpunt voor Saar aan Huis. Als franchisenemer houdt zij zich bezig met het werven, selecteren en coachen van de helpende (de Saar), die hulpbehoevende ouderen in de regio ondersteunen met de dagelijkse activiteiten in en om het huis. Dit kan bestaan uit lichte schoonmaakwerkzaamheden, het voorbereiden van maaltijden, een doktersbezoek, diverse klussen in en rond de woning, het houden van gezelschap en het doen van administratieve werkzaamheden. De vraag naar dit type zorg zal flink toenemen. Het aantal inwoners van 65 jaar of ouder ligt hier in de regio momenteel al rond de 20% (CBS).


Een landelijk netwerk
Linda Roodhuizen is geboren en getogen in de regio, die ze dan ook heel goed kent. Saar aan Huis is in 2013 van start gedaan en vanuit die kennis en ervaring wordt er gebouwd aan een landelijk netwerk. De professionele organisatie, die met beide benen in het zorgveld staat, hebben mij doen besluiten mijn hart te volgen en hier in de regio hoogwaardige dienstverlening in de particuliere ouderzorg op te zetten. De doelgroep bestaat uit zowel mensen met fysieke klachten als ouderen met dementie of alzheimer."


Er moet een klik zijn
De belangrijkste taak die Linda Roodhuizen heeft is de bemiddeling tussen de oudere met een hulpvraag en de Saars die deze hulpvraag kunnen invullen. Elke Saar die wij na een gedegen en persoonlijke screening opnemen in onze portefeuille moet een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Mijn vak is het leveren van maatwerk. Tijdens het intakegesprek kijk ik niet alleen naar de zorgvraag maar houd ik ook rekening met interesses en voorkeuren. De naam 'Saar aan Huis' doet overigens herinneren aan Juffrouw Saartje uit de bekende tv-serie Swiebertje uit de jaren zeventig. Ouderen kunnen deze naam goed onthouden en in de praktijk spreken zij hun helpende(n) vaak ook aan met "Saar".


Roodhuizen komt graag in contact met u!
Geïnteresseerden kunnen contact met haar opnemen via deventer@saaraanhuis.nl, 06-41557452 / 0570-656107 of www.saaraanhuis.nl

Meer berichten