Begeleidster Daniëlle Woestenenk (l) en Finn (midden) laten Finns ouders de uitgestalde werkstukken zien. Foto: Arjen Dieperink
Begeleidster Daniëlle Woestenenk (l) en Finn (midden) laten Finns ouders de uitgestalde werkstukken zien. Foto: Arjen Dieperink

Open dagen ReubeZorg geslaagd

Zorg

AMPSEN - Twee dagen lang was het drukker dan normaal bij ReubeZorg in Ampsen. Afgelopen week vonden daar namelijk de open dagen plaats. Omdat alles corona-proof moest hadden alle bezoekers van tevoren een afspraak gemaakt.

Onder de geïnteresseerden waren de ouders van de 12-jarige Finn. Hij is een cliënt bij ReubeZorg en dit was het moment om zijn ouders te laten zien waar hij met regelmaat is. “Eigenlijk behoef ik jullie niet rond te leiden, want Finn kan het ook wel vertellen“, zei begeleidster Daniëlle Woestenenk, die het gezin alles zou laten zien.
Het nieuwe gebouw met de naam De Loods werd vorige week geopend door wethouder Henk van Zeijts (GroenLinks). Hier kregen de bezoekers informatie over de activiteiten en mogelijkheden bij ReubeZorg. “Wij hebben op veel plekken gekeken wat het meest geschikt zou zijn voor onze zoon Finn. Toen wij hier terecht kwamen voelde dat goed. De eerste keer dat Finn van ReubeZorg naar huis kwam, liet hij weten dat hij vriendjes had gemaakt. Dat was de eerste keer dat hij vriendjes heeft. Dat voelt goed. Hier is hij onder gelijkgestemden en kan hij zichzelf zijn. Er zijn hier kleine groepen en dat is goed voor de begeleiding”, zegt de vader van Finn die zijn ouders attendeert op een tafel waar verschillende werkstukken zijn uitgestald, die door de cliënten worden gemaakt. Finn is duidelijk trots dat hij zijn ouders dat allemaal kan laten zien. Voor hem maar ook voor de medewerkers was het een geslaagde open dag.


www.reubezorg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode