Het team van behandelaren van het Regionaal Expertisecentrum. Foto: PR
Het team van behandelaren van het Regionaal Expertisecentrum. Foto: PR

Inloopochtend bij expertisecentrum voor mensen met hersenletsel

Zorg

TEUGE/EEFDE – Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met niet aangeboren hersenletsel te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers. Om die onbekendheid weg te nemen organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH Eefde een inloopochtend op zaterdag 19 maart 2022 in Teuge. 

De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die met de gevolgen van hersenletsel te maken heeft, dus getroffenen, hun netwerk, maar ook zorgprofessionals (verwijzers). Er zal uitleg worden gegeven over het behandelprogramma Hersenz en er kunnen vragen worden gesteld aan behandelaren en een ervaringsdeskundige (oud-cliënt). De inloopochtend vindt plaats van 10.00 uur tot 12.30 uur. Om 10.15 uur of 11.15 uur kan men deelnemen aan een presentatie. Aanmelden is niet nodig.

Leren omgaan met hersenletsel
Voor mensen die hersenletsel oplopen verandert het leven definitief. Na de revalidatie komt het moeilijkste: leren omgaan met de veranderingen. Mensen met NAH hebben bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, kunnen de weg niet meer vinden, komen moeilijk uit hun woorden, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen en/of zijn emotioneel veranderd. Dit kan voor de persoon zelf erg vervelend zijn, maar ook voor de naasten. Het Hersenz behandelprogramma beide hierbij helpen.

Locatie Teuge
Mensen met niet aangeboren hersenletsel, hun naasten en zorgprofessionals zijn van harte welkom op zaterdag 19 maart. De inloopochtend zal niet plaatsvinden in Eefde, maar op de andere behandellocatie in de omgeving Apeldoorn. Adres: Rijksstraatweg 236, Teuge. Voor vragen kan men contact opnemen met Marleen Koning.


marleen.koning@siza.nl

06 - 511 380 34

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode