Jonge mantelzorgers Lonneke en Jesse, foto: De Mediatuin
Jonge mantelzorgers Lonneke en Jesse, foto: De Mediatuin

Lochemse jongeren Lonneke en Jesse vertellen in documentaire over de impact van jong mantelzorgen

Zorg

LOCHEM - Op dinsdag 7 juni zend Omroep Gelderland een documentaire uit over twee Lochemse jonge mantelzorgers. De landelijke week van de jonge mantelzorger wordt op 1 juni feestelijk afgetrapt met de voorpremière van deze indrukwekkende documentaire en als blijk van waardering krijgen jonge mantelzorgers dan ook het mantelzorgcompliment uitgereikt.

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren is jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun direct omgeving met een chronische ziekte, bepekring, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, of bijvoorbeeld een broer of zus en soms een inwonende grootouder.

In opdracht van Omroep Gelderland maakte de Mediatuin een documentaire over jonge mantelzorgers, want jonge mantelzorgers zijn niet te missen! In de documentaire krijgen we een inkijkje in het leven van Lonneke en Jesse, twee op het eerste gezicht heel gewone jongeren. In de documentaire vertellen deze twee Lochemmers hoe het is om zorg te hebben voor een gezinslid en welke impact dat heeft op hun leven.

In de week van 1 tot 7 juni is het de landelijke week van de jonge mantelzorger. Het Knooppunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Lochem trapt deze week feestelijk af met de officiële voorpremière van de documentaire. Bij het Jansstheater te Lochem rolt men de rode loper uit voor een aantal Lochemse jonge mantelzorgers en in het bijzonder: Lonneke en Jesse. Namens de gemeente Lochem worden jonge mantelzorgers verrast met het mantelzorgcompliment. 

Cadeaubon jonge mantelzorger
Ben jij of ken jij ook een jonge mantelzorger? Heeft er bij jou thuis iemand langdurig extra zorg nodig? Ben jij tussen de 4 en 24 jaar? En woon je in de gemeente Lochem? Vraag de cadeaubon ter waarde van 25 euro aan! Iedereen (dus ook jijzelf) kan een jonge mantelzorger hiermee verrassen. Aanvragen kan van 1 juni tot 1 december 2022 door een mail te sturen aan: jmz@welzijnlochem.nl of je gegevens in te vullen op de website: www.welzijnlochem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant