Brandweerpost Gorssel zoekt versterking. Foto: PR
Brandweerpost Gorssel zoekt versterking. Foto: PR

Brandweerpost Gorssel zoekt versterking

Zorg

Inloopmoment 7 september

GORSSEL - Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers. Om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Gorssel kan bijvoorbeeld nieuwe collega’s gebruiken. Kom daarom langs tijdens het inloopmoment op woensdag 7 september vanaf 19.00 uur. Graag even aanmelden via a.wichers@vnog.nl.

Uit de buurt
Ook een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren? Brandweer Gorssel zoekt vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Gorssel. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn, bijvoorbeeld mensen die veel thuiswerken of mensen die in Gorssel op locatie werken en overdag van hun baas mogen uitrukken. De brandweer zoekt mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. 

Er zijn steeds meer vrouwen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Vrouwen uit Gorssel worden dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Alleen overdag beschikbaar of werkzaam in ploegendienst? Ook dan is men welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door vrouwen en mannen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Gaan de kinderen overdag naar school en daardoor slechts enkele uren beschikbaar? Ook dan is men van harte welkom. 

Spannend en afwisselend
Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast.

Wat biedt de brandweer?
Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht, maar geeft ook veel voldoening. De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier moet de voornaamste reden zijn om aan te melden.
De brandweer zorgt voor een goede opleiding, zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvangt men een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Gorssel beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit en uiteraard regelt de brandweer de uitrukkleding.

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. De brandweer gaat eventueel graag in gesprek met de werkgever. 

Informatie
Geïnteresseerd en meer weten of deze uitdaging? Kom langs tijdens het inloopmoment op woensdag 7 september vanaf 19.00 uur. Graag even aanmelden via a.wichers@vnog.nl. kijk ook op www.brandweergorssel.nl voor meer informatie. 

Ook andere brandweerposten in onze regio kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op www.bijdebrandweer.nl voor meer informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant