Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Lochem. Foto PR.
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Lochem. Foto PR. Foto PR.

Alzheimer Trefpunt Lochem bijeenkomst over voeding

Zorg

LOCHEM - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt Lochem. Dit zijn ochtenden om elkaar te ontmoeten en informatie te ontvangen en er zijn twee avonden per jaar met een speciaal thema. Dit is voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met dementie. Bezoekers ontmoeten lotgenoten en kunnen met elkaar in gesprek gaan over de dingen men meemaakt of bezighoudt.

Op vrijdag 10 februari 2023 is er van 10.30 uur tot 12.00 uur weer een bijeenkomst van Alzheimer Trefpunt Lochem. Het thema is Voeding in relatie tot dementie en spreker Wilma van der Wal, voedingsdeskundige bij de Hoge Weide, zal er alles over vertellen. Het genieten van de dagelijkse maaltijden is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Smaakverlies ontstaat bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of door de behandeling van een ziekte (zoals chemo). Terwijl goede voeding dan juist belangrijk is voor herstel en het voorkomen van ondervoeding. Maar vooral ook ‘eetplezier’ is één van de dingen die het leven dan juist veraangenamen. 

Tijdens deze ochtend gaan bezoekers met hun zintuigen aan de slag door middel van proeven en testjes. Door te ervaren hoe de zintuigen hier op reageren, kunnen gerechten meer smaak worden geven met eenvoudige en kleine aanpassingen. Het wordt dus een gezellige ochtend met lekkere testjes en praktische tips van een kok. De inloop is vanaf 10.00 uur en vooraf aanmelden is niet nodig.


Stadshuus, Markt 3 Lochem, at.lochem@alzheimervrijwilligers.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode