De koersbalmat krijgt de bewoners van woonzorgcentrum Gudula in beweging. Foto: PR

De koersbalmat krijgt de bewoners van woonzorgcentrum Gudula in beweging. Foto: PR

Bewoners zorgcentrum Gudula slaan aan het koersballen

Zorg

LOCHEM - Vrijwilligerscoördinator Irma Mulders en begeleider welzijn Desiree Wierdsma van Woonzorgcentrum Gudula hebben afgelopen donderdag een langgekoesterde wens in vervulling zien gaan. Zij beschikken nu over een koersbalmat waarmee de bewoners sportief bezig kunnen zijn.

In de periodieke gesprekken met het bestuur van de stichting Vrienden van Gudula was de wens geuit voor de aanschaf van zo’n koersbalmat. De bewoners waren enthousiast geworden voor deze balsport nadat de welzijnsmedewerkers een mat hadden geleend van een andere vestiging van de Zorggroep Sint Maarten.
Het bestuur van de Vrienden van Gudula zocht daarop contact met Nijha in Lochem, leverancier van deze koersbalmatten en afgelopen donderdag kon de voorzitter van de stichting, Roelof Vos, symbolisch een mat overhandigen aan een van de bewoners mevrouw Dijkerman, die veel ervaring heeft in deze sport. Nadat ze de ballen uit de cadeauverpakking had gehaald moest er uiteraard een wedstrijd worden gespeeld. Hoewel mevrouw Dijkerman heel wat jaartjes ouder was dan Roelof Vos moest de laatste het onderspit delven tegen zijn ervaren tegenstandster. Later gaf mevrouw Dijkerman wel aan dat zij nog bijna dagelijks traint en voor Roelof was het vanmiddag de eerste kennismaking met deze sport.

Wennen
Na de openingswedstrijd mochten de andere bewoners van Gudula het proberen. Enkele bewoners hadden duidelijk ervaring en andere bewoners moesten wennen aan het gooien met de lastige ballen. Maar de meeste bewoners waren zeer enthousiast. Mevrouw Barink opperde om elke donderdagmiddag de mat uit te leggen en een onderling toernooi te houden. Er gingen zelfs al stemmen op om het op te nemen tegen de bewoners van andere verzorgingstehuizen.
De koersbalmat wordt waarschijnlijk een groot succes. Immers de bewoners kunnen nu werken aan hun vitaliteit. Irma en Desiree zouden het wel prettig vinden als nieuwe vrijwilligers zich melden om te assisteren bij het spel. Het spel vergt wel enige ondersteuning van medewerkers omdat niet alle bewoners even mobiel zijn om bijvoorbeeld de ballen op te rapen en terug te brengen naar de start. Wie bereid is een dagdeel te helpen kan contact opnemen met Irma Mulder, tel. 06-33568135 of e-mail i.mulder@zorggroepsintmaarten.nl. Het is erg dankbaar werk om de bewoners te helpen dit leuke spel te spelen.

De stichting Vrienden van Gudula staat ook open voor financiële ondersteuning. Dat kan worden aangemeld bij Vrienden voor Gudula p/a Barchemseweg 46 7241 JE Lochem of via de facebookpagina van de stichting.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant