Op weg van Lochem naar Dakar. Foto: Arjen Dieperink
Op weg van Lochem naar Dakar. Foto: Arjen Dieperink

Van Lochem naar Dakar

LOCHEM - Zaterdagochtend was het een drukte van belang in en rond het garagebedrijf Henk Goorman. Acht mannen deden zich nog even zich te goed aan de verse bolletjes brood en de warme saucijzen van bakkerij Dick ten Broeke. Kort daarna stapten ze in drie verschillende voertuigen, beplakt met de namen van de sponsoren en voorzien van de Achterhoekse vlag. Ze werden uitgezwaaid door familie en kennissen. Op weg voor de Challenge Amsterdam – Dakar. Voor de mannen wordt het Lochem – Dakar. Over drie weken hopen ze weer thuis te zijn. De rit is te volgen op Facebook onder de naam @lochemamsterdamdakar.


Opgave Barchems Biljart Kampioenschap

BARCHEM – Van 9 tot en met 29 december is het weer zo ver: het Barchems Biljart Kampioenschap (BBK). Voor de dertiende keer vindt dit sportieve en gezellige toernooi plaats bij HCR In de Groene Jager.

De organisatie is wederom in handen van Ron Buurman, Dinand Luesink, Herbert Warnshuis en Alex Welbergen. Alle (oud-)inwoners van Barchem en leden van de biljartverenigingen uit Barchem kunnen aan de gemengde poulekampioenschap deelnemen. Ook dit jaar zijn er geen aparte mixed poules voor de jeugd en de vrouwen, maar zij worden van harte uitgenodigd om zich op te geven voor deelname aan het BBK. De halve finales worden vrijdag 27 en zaterdag 28 december gespeeld. De finale vindt zondagmiddag 29 december plaats.

Aanmelden
Opgave voor deelname aan het BBK kan bij HCR In de Groene Jager of via het e-mailadres. De sluitingsdatum voor de inschrijving is 22 november. De kosten voor deelname zijn 12,50 euro per persoon (leden van biljartvereniging Groene Jager tegen gereduceerd tarief). Deelname is mogelijk vanaf zestien jaar.


groenejager@planet.nl