Kort

Alzheimercafé

LOCHEM - Wat komt er kijken bij een opname in het verpleeghuis? Wat moet er allemaal geregeld worden? Wat wordt er verwacht van de mantelzorger? Waar liggen je grenzen als mantelzorger? Iedereen die met de ziekte dementie te maken heeft, kan antwoord krijgen op deze en meer vragen tijdens het Alzheimercafé op vrijdag 8 november van 10.30 tot 12.00 uur bij Eetcafé Scholten (achteringang Achterstraat) in Lochem.

Als gast voor deze ochtend komt Marieke Steenbrink van Martha Flora vertellen over opname in het verpleeghuis en wat dat met de cliënt en zijn naasten doet.

In de Alzheimer Cafés komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen.


The Wife

LOCHEM - Filmhuis Lochem draait op dinsdag 12 november de intrigerende, spannende film The Wife. De film van regisseur Björn Runge is om 20.00 uur te zien in Schouwburg Lochem.

The Wife begint met een telefoontje: Joe (Jonathan Price) krijgt het verheugende bericht dat hij de Nobelprijs voor literatuur heeft gewonnen. Joan (Glenn Close), zijn vrouw, luistert mee. Maar klopt het wel tussen die twee? Joan, een opvallende schoonheid, is al 40 jaar lang samen met de charismatische Joe. Zij steunt hem schijnbaar onvoorwaardelijk. Zijn succes is immers haar succes! Zijn ontrouw en excuses worden al jaren door haar met gratie en humor gepareerd. Joan noemt zichzelf de 'Kingmaker'. Ze drukt Joe op het hart haar niet te bedanken tijdens zijn speech bij de Nobelprijsuitreiking. Waarom?

The Wife gaat over traditionele rolpatronen en onderdrukking, maar ook over wederzijdse afhankelijkheid. De film heeft veel prijzen gewonnen.


schouwburglochem.nl


BarchemBios

BARCHEM - De BarchemBios houdt weer een avond met films van amateurs uit eigen plaats en regio. De derde editie is op dinsdagavond 19 november in de Barchkerk in Barchem. Het publiek is vanaf 20 uur welkom.

Deze BarchemBios is een begrip aan het worden in Barchem en omstreken. In de knusse kerk is er ditmaal vooral aandacht voor hoe het er vroeger aan toeging in de landbouw. Ook krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen bij de voorbereiding van een Barchemse revue en worden er verscheidene natuuropnames uit de regio vertoond. Een afwisselend programma dus. Er is een korte pauze voor koffie/thee of iets fris. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie bij Annemarie Timmer Arends 06-54924944 of via secretaris@stichtingbim.com


Taizé

LOCHEM - Op zondag 10 november wordt er in de Witte kerk in Lochem een Ruimteviering gehouden in de sfeer van Taizé. Het is een viering die voorbereid wordt door de ruimteviering-groep en Taizé-groep samen. Aanvang 10.00 uur. De Taizé zanggroep werkt mee in de viering. Het jaar thema van Taizé 2019 is: 'Vergeet de gastvrijheid niet'. Men wordt uitgenodigd om in God de bron van alle gastvrijheid te ontdekken. In deze viering zoekt men elkaar op in kaarslicht en met piano en blokfluit en woord.