Jos Paardekoper over 'pittoresk' Nederland

GORSSEL - Neerlandicus Jos Paardekooper houdt 20 november een verrassende lezing bij Pluspunt. Geen plaats in Nederland die zichzelf niet aanprijst als 'pittoresk'. Maar wat betekent dat eigenlijk? Begin negentiende eeuw had het toen nieuwe woord, in het kielzog van de opkomende romantiek, een veel specifiekere betekenis dan nu. Net als de verwante begrippen 'subliem', 'sentimenteel' en 'nostalgisch'. Over die verandering en verruiming gaat deze lezing. Uiteraard laat hij er met een PowerPointpresentatie boeiende plaatjes bij zien.

Pluspunt (www.pluspuntgorssel.nl) organiseert eens per veertien dagen een lezing of presentatie met warme maaltijd in 't Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel. Alle 50-plussers uit de omgeving zijn van harte welkom. De bijeenkomsten zijn op woensdag van 10.30 tot 13.30 uur.

Begonnen wordt met een kopje koffie of thee. Om 11.00 uur begint de lezing of presentatie. Daarna is er een glaasje wijn of fris en om 12.30 uur een warme maaltijd. De kosten bedragen 9,50 euro. Alleen lezing en koffie 6 euro.

Reserveren kan niet. Voor inlichtingen en ideeën kan men terecht bij Janny Eshuis (0575 492391) of Hans de Weger (06-44782873), of een kijkje nemen op de website.


www.pluspuntgorssel.nl