Negende Stadhuislezing: Taco Carlier vertelt over VanMoof

LOCHEM - Donderdagavond 21 november om 20.00 uur komt Taco Carlier in het Stadshuus vertellen over VanMoof, het bedrijf dat hij samen met zijn broer Ties in 2009 heeft opgericht. VanMoof: twee broers uit Lochem die de perfecte stadsfiets wilden ontwikkelen. Nu bestaat hun bedrijf uit een wereldwijd team van fietsers, designers, dromers en doeners met één gezamenlijk doel: helpen om sneller, slimmer en stijlvoller van A naar B te komen in de stad.

In de tien jaar dat het bedrijf bestaat, heeft VanMoof de internationale fietswereld regelmatig op zijn kop gezet met snelle innovaties en ongebruikelijke oplossingen. Van Moof is ook het eerste fietsenmerk met een compleet nieuw bedrijfsmodel en werkt met een abonnementssysteem, zodat iedereen kennis kan maken met de Electrified en Smart Bikes. En dan is er ook nog een team van deskundige Bike Hunters, die over de hele wereld reizen om gestolen VanMoofs op te sporen en terug naar hun eigenaar te brengen.

Taco en Ties Carlier hebben een achtergrond in industrieel design. Juist door een totaal gebrek aan kennis van de fietssector konden ze het concept van een stadsfiets volledig omgooien en een nieuwe manier bedenken om door de stad van morgen te fietsen. De broers verwijderden overbodige onderdelen, verbeterden de basis en integreerden technologie om het hoofd te bieden aan fietsendieven, tegenwind en hittegolven. De gebroeders Carlier hebben inmiddels tal van awards gewonnen en zijn nog altijd even vastberaden om iedereen op de fiets te krijgen.

Entree bedraagt 10 euro, inclusief koffie/thee. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Lovink in Lochem.