Kort

Lichtjesregen in Harfsen

HARFSEN - Op vrijdagavond 15 november staan op Ons Plein in Harfsen honderden lichtjes klaar om aangestoken te worden. Door een lichtje aan te steken kan men iemand gedenken die u lief is, iemand ondersteunen om wie u bezorgd bent. Men kan een kaarsje aansteken als teken van hoop, om licht in een donkere wereld, of als een persoonlijke gedachte of gebed.

Om 19.00 uur is er in Ons Gebouw (Sporkehout) een korte bijeenkomst met een inleidend woord, gedicht en muziek. Rond 19.15 uur gaat men naar buiten waar de tent van Plaatselijk Belang klaarstaat met de lichtjes. Daarna is er binnen weer koffie en thee. Stefan Potman uit Laren verzorgt de muzikale omlijsting (accordeon, piano). De kerk organiseert, maar de lichtjesregen is nadrukkelijk voor iedereen bedoeld, voor het hele dorp. De organisatie hoopt dat velen komen, gelovig en niet-gelovig, kinderen en volwassenen, om samen het donker wat lichter te maken, en de namen van wie ons lief zijn levend te houden. Iedereen in Harfsen en omstreken is van harte welkom.


www.harfsen.nl/kerk


Infoavond afscheid

LAREN - Dinsdag 26 november vindt in het Kulturhus Laren vanaf 20.00 uur een informatieavond plaats met het onderwerp 'Hoe gaan we om met een komend afscheid?'. De avond wordt verzorgd door Irma Wagenvoort, laatste levensfase begeleider en staat onder leiding van Ds Jaap Jonk.

Is het komende afscheid in zicht, omdat u zojuist het bericht hebt gekregen dat de dokters niets meer voor u kunnen doen? Of wilt u eens bij uw afscheid stil staan? Om het leven goed af te ronden zijn er zaken te bespreken, dingen te doen, overdenkingen en te voelen wie u bent en wat u nog wilt.

Deze laatste levensfase is een bijzondere periode. Duidelijkheid en een goed geregeld afscheid, geeft rust. Dat is belangrijk voor iedereen die daarbij betrokken is. Deze informatieavond is bedoeld voor iedereen die over zijn/haar afscheid nadenkt en er bewust bij stil wil staan.


Vrouwen van Nu Laren

LAREN - Vrouwen van Nu afdeling Laren nodigt haar leden van harte uit voor haar afdelingsavond van woensdag 20 november.

Deze avond komt Andre Eekmate van Veilig Verkeer Nederland de dames bijpraten over nieuwe verkeersregels, de nieuwe en andere verkeersborden en verkeersgedrag. Men is van harte welkom om 19.45 uur bij Kulturhus in Laren.


Lezing van Jan Terlouw

BARCHEM - Op zondagmiddag 24 november geeft Jan Terlouw een lezing in Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem. De titel van de lezing is 'De Kwetsbare Aarde'.

Het programma begint om 14.00 uur met een inloop met koffie en thee. Om 14.30 uur begint de lezing. Er is ook ruimte voor interactie met de inleider. Rond 16.15 uur volgt het napraten en de afsluiting met een drankje.

Toegang inclusief koffie/thee bij entree en een drankje na afloop kost 12,50 euro per persoon. Entreekaarten zijn bij voorkeur online te reserveren.


woodbrookebarchem.nl