Bekijk de wereld door een andere bril

LAREN - Op donderdag 21 november verzorgt Jan Geerdink een 3D dialezing met als onderwerp 'Bekijk de wereld eens door een andere bril'. Hij zal beelden uit meerder landen vertonen, waaronder Kroatië, Egypte en Turkije. De toeschouwers krijgen een speciale 3D bril te leen, waardoor echte diepte in de getoonde beelden wordt ervaren. De bijeenkomst zal worden gehouden in zaal Stegeman, Dorpsstraat 1 te Laren. De aanvang is om 20.00 uur. Niet-leden kunnen tegen betaling van 4 euro de avond bijwonen.


Samen gedenken

LOCHEM - Op zondag 24 november gedenkt men de mensen die het afgelopen jaar overleden zijn. Dat wordt gedaan door hun naam te noemen en een kaars aan te steken. Ieder een die dat wil kan ook zelf een lichtje aansteken. Samen gedenken helpt in tijden van verdriet. Het kan troosten om samen deel te nemen aan dit ritueel. Het thema van de dienst is: 'Wees niet ongerust, maar vertrouw op God'. Iedereen is van harte welkom om 10.00 uur in de St. Gudulakerk op de markt in Lochem.


Najaars- concert 'Soli deo Gloria' en 'Dr. Engelhard'

HARFSEN - Sinds één van de leden van muziekvereniging 'Soli deo Gloria' uit Harfsen ging verhuizen naar den Dolder is er een band ontstaan met de fanfare aldaar. Daarom heeft men muziekvereniging Dr. Engelhard uit Den Dolder uitgenodigd om samen het najaarsconcert te verzorgen op zaterdag 23 november om 20.00 uur in de muziekzaal van Dorpshuus Hoeflo in Harfsen. De leden zullen lichte muziek ten gehore brengen met als thema 'Amerika' en ook de malletband uit Harfsen zal haar aandeel leveren.


Samen werken in de natuur

LOCHEM - Samen lekker in de buitenlucht aan de slag, dat kan tijdens de speciale natuurwerkochtend op zaterdag 23 november in de IVN-Natuurtuin. Voor het jaarlijkse groot onderhoud gaat men van 9.00 tot 12.00 uur onder leiding van ervaren natuurbeheerders aan het werk in deze groene oase midden in Lochem. Men gaat vooral snoeien, zagen en de houtwal opschonen om te zorgen dat deze mooie natuurtuin weer in prima conditie is. Er wordt getrakteerd op koffie en thee met koek en schenken na afloop een kopje warme soep. Zin om een paar uurtjes gezellig met andere vrijwilligers mee te werken in de natuur? Meld je dan aan via natuurtuin@hotmail.com en kom zaterdag 23 november naar de Natuurtuin op de hoek van de Enkweg en Albert Hahnweg in Lochem.


Kerstfair in en om de Barchkerk

BARCHEM – In en rond de Barchkerk vindt vrijdag 6 en zaterdag 7 december een gezellige Kerstfair plaats met onder andere kerststukken, losse kerstartikelen, graftakken, mooie brocante, kerstbomen en diverse andere (kerst) artikelen. De Kerstfair vindt vrijdag 6 december van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag 7 december van 11.00 tot 16.00 uur plaats. Natuurlijk is er koffie/thee met iets lekkers erbij en niet te vergeten de Glühwein. Men kan ook een kraampje huren en eigen (kerst)spulletjes verkopen. Voor inlichtingen en de huur van een kraampje kan men contact opnemen met Hermien Bannink via 0573 441311 of bbannink@kpnmail.nl.