Auteur Focko de Zee (links) overhandigde wethouder Eric-Jan de Haan het eerste exemplaar. Foto: Arjen Dieperink
Auteur Focko de Zee (links) overhandigde wethouder Eric-Jan de Haan het eerste exemplaar. Foto: Arjen Dieperink

Boekwerk over Lochem is uit

LOCHEM - Een groot gezelschap van vertegenwoordigers en eigenaren van Lochemse bedrijven zaten bijeen in de hal van het gemeentehuis voor de presentatie van het boekwerk 'Made in Lochem', geschreven door de vierentachtigjarige Focko de Zee.

Door Arjen Dieperink

In het boekwerk zijn zevenentwintig Lochemse bedrijven beschreven. "Ik had veel meer bedrijven kunnen beschrijven. Maar dan werd het boek een catalogus, dat is niet onze bedoeling geweest. De bedrijven vestigden zich hier om de centrale liggen voor de coöperaties, het mooie centrum en de mooie natuur. Goed bereikbaar door het spoor, Twentekanaal en wegen en er zijn hier veel voorzieningen. Bovendien zijn Achterhoekers harde werkers", vertelde de auteur tijdens de presentatie van het boekwerk. Een korte tijd later overhandigde hij het eerste exemplaar 'Made in Lochem' aan wethouder Eric-Jan de Haan (VVD). "Lochem doet het goed en de industrie zorgt hier voor veel banen. Ik wil u uitdagen om een vervolgboek te schrijven over de andere bedrijven die Lochem rijk is."

Het boek is uitgegeven door het Historisch Genootschap Lochem - Laren - Barchem. Made in Lochem is rijk geïllustreerd, heeft een harde kaft, is gebonden en telt 135 pagina's. Het is te verkrijgen bij boekhandel Lovink en bij het Historisch Genootschap.