Allerlei sfeervolle kerstdecoratie is er te koop. Foto: PR
Allerlei sfeervolle kerstdecoratie is er te koop. Foto: PR Foto:

Kort

Kerstmarkt bij De Heksenlaak

BARCHEM - Op zondag 1 december wordt er een kerstmarkt gehouden in de zaal van De Heksenlaak aan de Zwiepseweg 32 in Barchem.

Twintig hobbyisten tonen en demonstreren hun hobby. Zo zijn er diverse kerstkaarten, kerststalletjes, kerstkransen, kaarsen, kerstdecaratie, maar ook groendecoratie, gebreide sjaals, zijde, sieraden en diamond painting. Iedereen kan er terecht voor leuke decembercadeautjes, voor materialen om het huis in decembersfeer te brengen, of om ideetjes op te doen voor hobbytechnieken voor de winterse maanden. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt twee euro; Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.


www.hobbybeurs.com


TOP2000 in Larense kerk

LAREN - Op zondagavond 29 december gaat het weer gebeuren; de vijfde TOP2000 in de kerk van Laren. De muziek en zang worden verzorgd door het popkoor La Poko uit Laren, Leon Aaltink en Robbert Lans, twee muzikanten van de band New Vintage, en Marleen Zwakenberg van de band Versatile. Aanvang 19.30 uur.

De betekenis van het lied zal van te voren toegelicht worden. Van sommige nummers zal via een beamer de bijbehorende clip te zien zijn. Bij binnenkomst krijgt iedereen een kop koffie of thee met wat lekkers. Na de dienst is er een gezellig samenzijn met een drankje (op eigen kosten) en een hapje. Er zijn verder geen kosten aan verbonden maar een vrije gift na afloop wordt zeer gewaardeerd.


Verzamel- beurs Gorssel

GORSSEL - Op zaterdag 30 november wordt in Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt', Molenweg 53-55 in Gorssel, een postzegel-, munten- en prentbriefkaartenbeurs gehouden. Aanvang 11.00 uur.

Er zijn tientallen standhouders aanwezig waar munten, postzegels en prentbriefkaarten geruild, gekocht en verkocht kunnen worden. Ook is het mogelijk verzamelobjecten te laten taxeren. De organisatie is in handen van De Verzamelaar Midden Nederland. Wie een tafel wil huren kan telefonisch contact opnemen met de heer J. van Zuuk (0570-654715). De huur is 6 euro per meter. Dit evenement wordt om ongeveer 15.00 uur afgesloten. Leden van De Verzamelaar hebben gratis toegang en niet-leden betalen 1,50 euro.


Cabaret in het Jansstheater

LOCHEM - Op 15 december komt de cabaretier Benjamin van der Velden naar het Jansstheater aan de Emmastraat in Lochem, voor een try-out van zijn nieuwste voorstelling 'Ja maar hoe dan?'.

Benjamin - die in 2017 nog zijn opwachting maakte in De Slimste Mens - heeft laten zien waarom hij op de theaterpodia thuishoort. Hij studeerde met glans af aan het conservatorium in Haarlem, om vervolgens te kiezen voor het cabaretpodium waar hij debuteerde met een grote tournee. Nu is de persoonlijkheidsprijswinnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival bezig met de try-out van zijn tweede voorstelling. Benjamin vraagt zich altijd af hoe iets werkt. Soms uit wanhoop, maar meestal uit interesse. Benjamin wilt bezoekers verrassen en de romantiek bewaren. Ja, maar hoe dan? Dat mag men zelf ervaren.

Reserveren via info@jansstheater.nl of 0573-254774.