John Ligtenberg. Foto: PR
John Ligtenberg. Foto: PR Foto:

Kunstschilder John Ligtenberg te gast bij Gorsselse KunstKring

GORSSEL - Dinsdag 3 december van 17.00 tot 19.00 uur is er weer een Gorsselse KunstKring-Café in eetcafé 'De Hoek', Joppelaan 5 in Gorssel. Dan is schilder John Ligtenberg te gast.

John Ligtenberg heeft als schilder ruimschoots z'n sporen verdiend. Hij beheerst zowel het figuratief als het abstract schilderen. Impulsief én tegelijk aftastend gaat hij vastberaden zijn eigen weg. Hij creëert zijn eigen wereld met een altijd herkenbare techniek door acryl- en olieverf op elkaar te laten inwerken. Met de nodige emotie (en muziek als extra inspiratie) worden zijn thema's gevoed die hij vaak in series uitwerkt. Zo geeft hij op persoonlijke wijze diepere betekenis aan dat wat veelal als 'ongrijpbaar' wordt gezien.

De laatste tijd is hij bijvoorbeeld gefascineerd door het milieuvraagstuk. En 'water' vormt een steeds terugkerend onderwerp. John Ligtenberg exposeert nationaal en internationaal (van Moskou tot Dubai tot in het Louvre in Parijs). Hij won oeuvreprijzen zoals de toekenning door Arte Firenze van de Sandro Botticelli-prijs die hem werd uitgereikt in het Museo Casa di Dante in Florence, voorts in Rome en in New York. Zijn schilderijen worden meestal aangekocht voor particuliere collecties.
John Ligtenberg schildert ook in opdracht, geeft workshops en verzorgt schildervakanties in Italië en in zijn tweede land, Tsjechië, waar hij tevens woont en een atelier heeft. Daar in Kutna Hora is hij bovendien de curator van de Dutch Art Expo. In ons land had hij o.a. een atelier in Huize Dorth.

John Ligtenberg heeft het kunstcafé een primeur beloofd: zijn ontwikkeling van een nieuwe schildertechniek! Want hij stelt zichzelf met opzet voor steeds lastiger opgaven. Dick van Welzen gaat met hem in gesprek. De gast neemt zowel schilderijen, afbeeldingen als filmpjes mee.

Ook niet-leden zijn welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner. Daarvoor kunt u zich tijdens de bijeenkomst opgeven; het diner is voor eigen rekening.


gorsselsekunstkring.nl