Tijdens de kerstborrel van SWL werden de jongeren 'geveild'. Foto's: PR
Tijdens de kerstborrel van SWL werden de jongeren 'geveild'. Foto's: PR

Handel in jonge
vrijwilligers

Voor Serious Request lopen DJ's van Radio 3FM van Goes naar Groningen om geld op te halen voor slachtoffers van mensenhandel. Op 22 december komt 3FM door onze gemeente gelopen. Jeroen Scheltema is tweedejaars student pedagogiek en loopt samen met Joas stage bij het jongerencentrum in Lochem en zag hier een superkans om samen met jongeren in actie te komen.

Door Sonja Peterse

Een actie met een knipoog. Passend in het thema bedachten zij een legale mensenhandel. Of beter gezegd: jongerenhandel.
Jeroen vertelt: "Op vrijwillige basis veilen wij jongeren uit de gemeente Lochem aan scholen/bedrijven/particulieren om klussen uit te voeren. Denk aan: huishoudelijke klusjes, helpen in de tuin, boodschappen dragen, verhuizen, etc. "

Jongeren

voeren klusjes

uit voor het

goede doel

Dus aan iedereen die nog een klus heeft liggen en daar graag vanaf wil en ook nog eens het goede doel wil steunen, doe een bod op onze vrijwilligers. Dit kan je doen op www.seriouslochem.nl.

Het team bestaat op dit moment uit negen jongeren, maar we hebben een heleboel jongeren ter beschikking die graag willen helpen. Alle jongeren worden ingezet op hun 'talent'. Hoe meer klussen, hoe meer jongeren we kunnen betrekken, hoe leuker. Jeroen geeft aan dat hij het heel erg leuk vindt om deze actie te organiseren. "Het is natuurlijk extra tof omdat het aansluit op 3FM, populair bij jongeren. Met deze actie kun je echt iets neerzetten en betekenen. Dat maakt het voor ons en jongeren superleuk om mee te doen. Het thema mensenhandel is soms ook super dichtbij, denk aan loverboys. Het geeft mij ook de kans om dit onderwerp bespreekbaar te maken."

Als je geen stage zou lopen bij het jongerenwerk, zou je dan ook meedoen aan deze actie? Jeroen;" Uhm, ik zou niet op het idee zijn gekomen om het te organiseren, maar ik zou zeker meedoen in het jongerenklusteam. Dus ja!"

We hebben bij de kerstnetwerkborrel van SWL een veiling gehouden waar de aanwezigen live konden bieden op een jonge vrijwilliger voor een klus. Dit was hartstikke leuk. We zoeken nog bedrijven of organisaties die ook op hun kerstborrel een kwartiertje tijd in willen ruimen voor een superleuke veiling, waarin je direct een goed doel steunt.

Interesse? Mail naar info@seriouslochem.nl. We streven naar een bedrag van €2000,00. Help ons, wij zorgen dat het geld op de juist plek terecht komt. Mensenhandel komt helaas overal en veelvuldig voor en zelfs ook in Lochem, denk bijvoorbeeld aan Loverboys. Een onderwerp dat het jongerenwerk graag onder de aandacht brengt bij de Lochemse jongeren."

Afbeelding