Foto: PR
Foto: PR

Netwerkborrel 2020: 'Gastvrij het nieuwe jaar in'

LOCHEM - De vrijwilligerscentrale Lochem organiseert samen met de Sportraad Lochem voor alle vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers en verenigingen uit de gemeente Lochem een netwerkborrel. Eentje in Lochem en eentje in Gorssel. Een borrel waar we kennismaken en kennis delen met elkaar.

Door Sonja Peterse

Het thema van de netwerkborrel is 'Gastvrij 2020': Illusie of werkelijkheid?! Iedereen in de gemeente Lochem kan meedoen als vrijwilliger of deelnemer.
Dit thema hebben we gekozen omdat we merken dat het niet altijd even gemakkelijk is om voor iedereen een goede vrijwilligersplek of activiteit te vinden. Dit kan komen door beeldvorming, vooroordelen, maar ook omdat sommige mensen nu eenmaal iets meer begeleiding nodig hebben dan anderen. Maar hoe mooi en verrassend kan het zijn om juist te kijken wat iemand wel kan en meebrengt. Tijdens de netwerkborrel delen we mooie en succesvolle voorbeelden.
Twee 'inspirators' laten je beleven hoe gastvrijheid voelt en gaan met de aanwezigen het gesprek aan over, hoe graag we het ook met z'n allen willen, een plek voor iedereen illusie of werkelijkheid is. Na deze inspiratie gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden en onmogelijkheden rondom het onbeperkt actief zijn. Dit doen we aan thematafels over deelnemen aan (sportieve) activiteiten, maar ook over inzet van vrijwilligers bij een organisatie of vereniging. Wat heb je nodig als organisatie als iemand vrijwilliger wil zijn maar de taal nog niet goed beheerst? Is het erg als een klus iets meer tijd kost, maar uiteindelijk met veel plezier en inzet wel klaar komt? Hoe organiseer je het zo binnen jouw vereniging dat iedereen mee kan doen, ook als je niet direct tot de kampioenen behoort? Hoe zorgen we ervoor dat de balans tussen begeleiding en inzet bewaard blijft oftewel dat we voor iedereen een echt geschikte en gastvrije plek vinden?
De netwerkborrels zijn op dinsdag 28 januari 19.30 – 21.30 uur Stadshuus Lochem met als inspirator Aziz Maskoul en woensdag 5 februari 19.30 – 21.30 uur bij De Brink in Gorssel met als inspirator Manja Bedner. Wil je je aanmelden voor de netwerkborrel? Stuur een mail naar vrijwilligersacademie@welzijnlochem.nl of kijk voor informatie en aanmelden op www.vrijwilligerscentralelochem.nl bij vrijwilligersacademie. Daar vind je ook het hele gratis cursusprogramma voor het voorjaar 2020.
Als Vrijwilligerscentrale Lochem en Sportraad Lochem delen we gastvrij en waar mogelijk gratis onze kennis met alle vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en verenigingen in de gemeente Lochem.