Tanja Pompe staat klaar voor de Lochemse uitdaging. Foto: Arjen Dieperink
Tanja Pompe staat klaar voor de Lochemse uitdaging. Foto: Arjen Dieperink

Lochemse uitdaging: niet praten maar doen

LAREN - Voor de vijfde keer organiseert de Lochemse uitdaging de beursvloer. De spin in het wiel is Tanja Pompe, zij coördineert het geheel. De uitdaging zal plaats vinden in de Ondernemers Villa Lochem. De naam zal velen op dit moment nog niet zo bekend in de oren klinken, doch hier zal door de inzet van Tanja Pompe wel verandering in komen.

Door Arjen Dieperink

Met de laptop op schoot zit Tanja Pompe bij haar thuis nog te scrollen in diverse bestanden, op zoek naar informatie over de Lochemse uitdaging. Op het krukje voor haar staan twee vers gezette kopjes koffie te dampen. "Het moet hier ergens staan." De Lochemse uitdaging organiseert op donderdag 13 februari in Villa Lochem voor de vijfde keer de beursvloer.

Villa Lochem is de nieuwe benaming van het voormalig gemeentehuis Laren. Het pand is in 1909 aan de Ampsenseweg 12 in gebruik genomen tot de samenvoeging van de voormalige gemeente Laren met de toenmalige gemeente Lochem (1971) een feit werd. De woonfunctie is van het gebouw afgegaan omdat deze onder de hoogspanningsmasten ligt. Op 11 juli 2019 werd het pand in gebruik genomen als de Ondernemers Villa Lochem. De beursvloer is een bijeenkomst, de officiële opening verricht wethouder Eric-Jan de Haan (VVD), van zo'n tweeënhalf uur. "Voorheen organiseerde Saher Boya van Stichting Welzijn Lochem (SWL) de beursvloer. Begin 2019 ben ik door Bram Buiting (Directeur SWL) gevraagd om het stokje van Saher Boya over te nemen. Ik heb er toch even over moeten nadenken om niet teveel hooi op mijn vork te nemen, ben al bij zoveel dingen aangesloten. Het laatste houdt ook in dat je een groot netwerk heb, dat is voor een coördinator zeer wel gewenst. Op de beursvloer gaat het er om te kijken wat de één over heeft of graag zou willen bieden, wat voor de ander zeer gewenst is. In een informele sfeer worden contacten en matches gelegd tussen het bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties", blijft Tanja Pompe ondertussen bezig met haar laptop.

"Het aanbod kan uit verschillende zaken bestaan. Denk aan goederen, personele inzet of kennis. Als organisatie heeft de Lochemse Uitdaging zogenaamde hoekmannen ingezet. Deze zullen de aanwezigen helpen bij het maken van contacten. Het leuke is volgens mij dat de aanbieder kan onderhandelen over een tegenprestatie van de ontvanger. Aha, hier heb ik het. Zal de formulieren even printen dan kun je het meenemen." Een korte tijd later komt Tanja Pompe terug.

Een dag later bij Villa Lochem. "Ken je het gebouw van binnen al", met een zwaai opent Tanja Pompe de voordeur van het voormalige gemeentehuis Laren. "Hier zijn werkplekken gecreëerd voor ondernemers die niet een eigen kantoor nodig hebben maar wel af en toe een plek om iets te kunnen uitwerken of personen willen ontvangen. Alle aansluiting, onder andere internet, zijn aanwezig. Ook kan men de beamer gebruiken in deze zaal, voorheen was dit de raadszaal."

De ruimtes zijn mooi ingericht en zullen op donderdag 13 februari vanaf 16.30 uur (inloop 16.00 uur) dienen voor de vijfde beursvloer. Een flitsend filmpje van de beursvloer 2019 is te zien op www.lochemseuitdaging.nl. Op de site wordt het omschreven als: Het leukste ondernemersnetwerk op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Niet praten maar doen!


Aanmelding en informatie: info@lochemseuitdaging.nl of bel 06-31495763.