Elly Jansen. Foto: PR
Elly Jansen. Foto: PR

2020 is voor het Historische Genootschap goed begonnen

LOCHEM - Op zaterdagmiddag 4 januari vond de traditionele nieuwjaarsreceptie van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem in het Stadshuus in Lochem plaats. De receptie werd geopend door voorzitter Bert Brand. Daarna nam de bekende Lochemse theatermaker Elly Jansen het woord.

Onder belangstelling van bijna honderd aanwezigen blikte de voorzitter kort terug op het jaar dat nu achter ons ligt. Hierin werd een dankwoord uitgesproken over de inzet van de vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Historische Genootschap en vormen de ruggengraat van de vereniging. Daarnaast besteedde Bert Brand aandacht aan het nieuwe beleidsplan en haar prioriteiten. Het Geschiedenis Café dat vorig jaar voor het eerst begon, met Wout Klein als coördinator en een succes is geworden. En de tentoonstelling Made in Lochem, dat in mei en juni 2019 plaatsvond en het verleden en heden van verschillende Lochemse bedrijven liet zien. Naar aanleiding van deze tentoonstelling heeft Focko De Zee een boek geschreven met de gelijknamige titel Made In Lochem.

Daarna nam Elly Jansen het roer over en zij wist de zaal meteen te boeien. Met anekdotes en prachtige liedjes luisterde men aandachtig naar de beroemde Lochemse. Ook werden de aanwezigen getrakteerd op een interactieve gymles. Tussendoor praatte zij op humoristische wijze de anekdotes aan elkaar. De lachspieren werden regelmatig op de proef gesteld.

De nieuwjaarsreceptie werd afgesloten met een informeel samenzijn. 2020 is voor het Historische Genootschap goed begonnen.