Derde tocht van de Winter5- Maandse gelopen

BARCHEM - Ieder jaar organiseert wandelvereniging WSV DOS-Barchem vijf wandeltochten, onder de noemer de Winter5Maandse. Deze tochten worden door de vereniging zelf uitgezet in de omgeving van Barchem. Iedere maand een andere route en een andere startlocatie. Zondag 12 januari vond de derde tocht van dit seizoen plaats. De route van de wandeltocht liep onder andere over het Landgoed De Heest. Er waren ruim 700 deelnemers.


www.wsvdosbarchem.nl


Bridgedrive 'Rondje om de kerk'

LOCHEM - Bridgeclub Jump'85 organiseert in het centrum van Lochem haar jaarlijkse drive 'Rondje om de kerk'. Elke ronde wordt in een andere horecalocatie gelegen rondom de Gudulakerk gespeeld. Een flink aantal horecagelegenheden ontvangt op zaterdag 8 februari bijna 200 bridgers. Lochemse ondernemers hebben een aantal lokale culinaire specialiteiten als prijs ter beschikking gesteld.


Uitslagen Jump'85 Lochem

LOCHEM - Hieronder volgen de uitslagen van de donderdagavond en maandagmiddag bridge van Jump'85 Lochem.

A-lijn: 1. Lidy Wagter en Willem Schoo met 65,38 %, 2. Thea de Leeuw met Els Kroot met 60,00 % en 3. René Kaskens met Wim Dwarshuis met 59,06 %.
B-lijn: 1. Annette van Schoot en Paul Heinrichs met 65,97 %, 2. Jos Vogels en Annelies Eijkelkamp met 61,46 % en 3. Betsy Antvelink en Henk Kroeze met 54,51 %.
C-lijn: 1. Tonny Tesselhof en Benno Tesselhof met 61,31 %, 2. Harmien Roekevis en Mariet Kok met 59,82 % en 3. Marja Engelen en Bart Engelen met 58,93 %.

Maandagmiddag: 1. Ria Dorshorst en Paul Dorshorst met 63,36 %, 2. Marja Engelen en Bart Engelen met 59,87 % en 3. Mariet Kok en Harmien Roekevis met 56,96 %.


Lezing van Marjan van den Berg in Gudula

LOCHEM - Schrijfster en freelancejournaliste Marjan van den Berg komt op vrijdag 24 januari naar woonzorgcentrum Gudula aan de Oosterwal in Lochem voor een lezing. De lezing begint om 15.00 uur.

Van den Berg is vooral bekend geworden door haar feuilleton Sanne in het weekblad Margriet. Voor de pauze staat het eerste boekje dat ze schreef 'Ze is de vioolmuziek vergeten' centraal. Het is een monumentje voor haar moeder, die overleed aan de ziekte van Alzheimer. Een gedeelte vol herkenning en weemoed, maar bovenal vol humor. Na de pauze leest ze oude en nieuwe columns voor, verklapt ze wat geheimen van Sanne en zal ze het publiek met een knipoog een spiegel voor houden. Natuurlijk is er dan nog tijd voor een ontmoeting, een krabbel in een boek en een praatje.

Deze lezing wordt verzorgd in nauwe samenwerking met de Graafschap Bibliotheken. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen voor vijf euro bij Graafschap Bibliotheken in Lochem en bij Gudula. Kaarten aan de zaal kosten 7,50 euro (let op: bij Gudula kan alleen gepind worden).