Marinus Overheul. Foto: Geert de Groot
Marinus Overheul. Foto: Geert de Groot Foto:

Winterlezing Almen

ALMEN - De lezing op donderdag 23 januari voor het Comité voor Winterlezingen Almen zal gegeven worden door Marinus Overheul. In zijn lezing zal hij de internationale positie van Nederland en haar agrarische sector, het internationale beleid en de rol van ambassades alsook belangrijke thema's en uitdagingen in zijn werk bespreken.

Daarvoor zal hij putten uit zijn internationale ervaring als vertegenwoordiger van het Ministerie van LNV (Landbouw, Natuur, Voedsel / Visserij) gedurende ruim 35 jaar, waarvan 20 jaar als diplomaat op Nederlandse ambassades in vijf regio's in Europa en Azië. Daarbij zal hij, in grote lijnen, de bredere maatschappelijke context schetsen aan de hand van enkele interessante historische, politieke, economische & culturele aspecten. Aan bod komt ook het leven in het buitenland, samen met zijn vrouw Irene en hun twee kinderen op plaatsen waar zij langere tijd woonden: Bonn, Bangkok, Boedapest, Moskou, Beijing en Berlijn. Afgesloten zal worden met enkele kijk- en leestips voor verdere kennismaking en verdieping.

De lezing vindt plaats in dorpshuis 'Ons Huis', Dorpsstraat 37 in Almen. De entree voor niet-leden bedraagt 7,50 euro. Zoals gebruikelijk staan vanaf 19.30 uur de koffie en thee klaar en begint de lezing om 20.00 uur.