Gemeente niet betrokken bij 'lekker, leuk, landbouw'

LOCHEM - Woensdagavond vindt het evenement 'lekker, leuk, landbouw' plaats in de Schouwburg Lochem. Per abuis is het logo van de gemeente Lochem op de poster terechtgekomen, zo meldt de organisatie. De organisatie zegt het misverstand te betreuren en heeft een nieuwe poster verspreid waarop het logo niet meer is te zien. De logo's van ForFarmers en landbouworganisatie LTO-Noord staan daar nog wel gewoon op.

De al eerder in deze krant aangekondigde avond is bedoeld om burgers meer te vertellen over het werk van boeren en hen in een positief daglicht te stellen. Inloop vanaf 19.00 uur en start om 20.00 uur.


Verzamel- beurs

GORSSEL - Zaterdag 25 januari 2020 wordt in 't Trefpunt, Molenweg 53-55 in Gorssel, een postzegel-, munten- en prentbriefkaartenbeurs gehouden. Aanvang 11.00 uur. Er zijn tientallen standhouders aanwezig waar munten, postzegels en prentbriefkaarten geruild, aangeboden en verkocht kunnen worden.

Daarnaast is het mogelijk verzamelobjecten te laten taxeren. Er zijn deskundigen aanwezig, die kosteloos de waarde van munten, postzegels of doosje met oud vakantiegeld kunnen aangeven. De organisatie is in handen van De Verzamelaar Midden Nederland. Een tafel huren à 7 euro per meter, neem dan contact op met de heer J. van Zuuk tel. 0570-654715.

Dit evenement wordt om ongeveer 15.00 uur afgesloten. Leden van De Verzamelaar hebben gratis toegang en niet-leden betalen 1,50 euro.


Harry ten Brinke met trompet in St. Gudulakerk

LOCHEM - Op zondag 26 januari om 19.00 uur zal Harry ten Brinke met trompet meewerken aan de muziekvespers in de St. Gudulakerk, Markt 4 in Lochem.

Maandelijks is er zo'n moment van bezinning in de St. Gudulakerk waar je gemakkelijk binnenstapt, even niks hoeft en kunt genieten van stilte of juist muziek. Voor de trompet worden vaak uitbundige muziekstukken geschreven. Toch zullen nu ingetogen stukken en rustige melodieën worden gespeeld. Het is altijd weer verrassend hoe poëtisch een trompet dan kan klinken.

De kerk gaat open om 18.30. Vrije gift bij de uitgang. De muziekvespers in Lochem: een moment van bezinning. Informatie: www.kerklochem.nl


Volle maan- wandeling Lochemse Berg

BARCHEM – Samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zondag 9 februari na zonsondergang de Lochemse Berg op. Normaal gesproken is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk, maar nu wordt een uitzondering gemaakt. Bij harde regen, storm of mist gaat de wandeling niet door. Geschikt voor goede, stabiele wandelaars vanaf 12 jaar.

Start: 19.30 uur op de parkeerplaats bij Eethuis De Kale Berg, Lochemseweg 22, in Barchem. Duur: circa 2 uur. Opmerking: stevig schoeisel is noodzakelijk. Deelname 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Wim de Vries, tel. 06-17320363 of Ronald Mannessen, tel. 06-28865433.