Poppenkast- verhaal

LAREN - Oef, oei, oi,oi! is de titel van het nieuwe interactieve poppenkastverhaal van Ria Langeler. Zaterdag 15 februari zijn er twee voorstellingen, om 10.30 uur en 15.50 uur, bij 't Langenbaerg in Laren. Entree is gratis.

In deze gloednieuwe poppenkastvoorstelling verliest mevrouwtje de Pouwtje haar mooie gouden toverstaf. Wat nu? Wie heeft de toverstaf gestolen en wat als deze in de verkeerde handen is gevallen? Dan kunnen er hele nare dingen gebeuren en is het maar de vraag of meneer de agent de juiste dief op tijd zal vangen?

In deze interactieve voorstelling zullen de kinderen worden meegezogen in dit vrolijke en een tikkeltje spannende verhaal en gaan ze samen met de poppen en meneer agent op jacht naar de dief. Zie ook: www.larenenoranje.nl of kijk op de Facebookpagina.


Maan - wandeling

BARCHEM – Samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zondag 9 februari na zonsondergang de Lochemse Berg op. Bij harde regen, storm of mist gaat de wandeling niet door. Geschikt voor goede, stabiele wandelaars vanaf 12 jaar. Start: 19.30 uur op de parkeerplaats bij Eethuis De Kale Berg, Lochemseweg 22 in Barchem. Duur: circa 2 uur. Opmerking: stevig schoeisel is noodzakelijk. Deelname 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Wim de Vries, tel. 06-17320363 of Ronald Mannessen, tel. 06-28865433.


Dia- voorstelling KI-stal

GORSSEL - Op zaterdag 1 februari zal er weer een informatiedag worden gehouden in het Tramstation te Gorssel. Arjan Meijerink zal dan in de uitbouw van het Tramstation foto's van oud en nieuw Harfsen laten zien, waarbij de nadruk valt op de landelijk bekende KI-stal voor runderen en varkens.

Deze inloopdag biedt tevens een mooie gelegenheid om de schilderijen en sculpturen van Giovanni Casander en Bert Stroop te bekijken. Op zaterdag 1 februari zijn beide kunstenaars in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. Tot 27 februari is deze expositie nog op de reguliere openingstijden van het Tramstation te zien.


Uitslagen bridge

LOCHEM - Uitslagen donderdagavond en maandagmiddag bridge van Jump'85 Lochem.

A-lijn: 1. René Kaskens & Wim Dwrashuis met 61,39%, 2. Jos Vogels & Annelies Eijkelkamp met 57,50% en 3. Ben Eijkelkamp & Imar Doornbos met 55,83%.
B-lijn: 1. Willy Hoogeveen & Jan Hoogeveen met 57,83%, 2. Annette van Schoot & Paul Heinrichs met 57,83% en 3. Anky de Gooijer & Win Vuyk met 56,33%.
C-lijn: 1. Trees Kaskens & Vera Idenburg met 60,17%, 2. Barbara Todd & Wilma Rouweler met 60% en 3. Anne de Man & Joke Wilhelm met 57,90%.

Maandag: 1. Hans Derrix & Piet Huijbregts met 65,68%, 2. Thea de Leeuw & Wim de Leeuw met 64,18% en 3.Louis van Doorn & Marijke van de Mheen met 61,51%.