Bob Kempink zet zich op meerdere manieren in voor de Gorsselse samenleving. Foto's: Roel Hendriks
Bob Kempink zet zich op meerdere manieren in voor de Gorsselse samenleving. Foto's: Roel Hendriks

'Vrijwilligerswerk moet je zien!'

LOCHEM - Steeds als hij langs het sterk verwaarloosde terreintje van het voormalige openluchttheater in Gorssel kwam, jeukten de handen van Bob Kempink. "Dat het mooiste plekje in het dorp er zo haveloos bij lag, het stoorde mij mateloos". Maar Bob zou Bob Kempink niet zijn als hij het daarbij zou laten. Opmerkingen als 'Waar begin je aan?' waren voor hem juist een extra stimulans om energiek aan de slag te gaan. "Als ik iets bedacht heb moeten ze van goede huize komen om mij af te stoppen".

Door Roel Hendriks

Onder de bezielende en enthousiasmerende impulsen van Kempink verdween de aanvankelijke scepsis als sneeuw voor de zon. Hij kaartte het plan tot renovatie van het openluchttheater aan in de Dorpsraad. Subsidieverstrekkers werden benaderd, sponsoren meldden zich aan en tot verbazing van velen ontstond er dankzij de inzet van talrijke vrijwilligers opnieuw een sfeervol theatertje waar inmiddels talrijke succesvolle voorstellingen gegeven zijn.
De herrijzenis van het openluchttheater toont aan hoe belangrijk vrijwilligerswerk kan zijn. Kempink vindt het eigenlijk vanzelfsprekend dat mensen vrijwilligerswerk doen. "Mensen die de mogelijkheden en capaciteiten hebben moeten zich ten dienste stellen van de gemeenschap. Veel mensen doen dat niet omdat ze het niet zien of omdat ze niet gevraagd worden". De gedreven Gorsselnaar geeft zelf het goede voorbeeld.
Naast voorzitter van de Stichting Openluchttheater Gorssel is hij dat ook van het Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt. Hier is het aanbod van vrijwilligers minder groot dan bij 'zijn' theater. De onzekere toekomst van 't Trefpunt speelt hier volgens Kempink een belangrijke rol. Zelf ziet hij nog wel mogelijkheden voor het Gorsselse zorgenkind. "Een afgeslankt Trefpunt voor sociale en culturele activiteiten en een sporthal moet mogelijk zijn". Hij benadrukt het belang van samenwerking. "Ik ben ook voorzitter van buurvereniging De Hoek. Als iemand hulp nodig heeft helpen we elkaar, we houden een nieuwjaarsborrel en organiseren een zomeractiviteit. Hartstikke leuk, dat zou veel meer moeten gebeuren!"
Overigens vindt Kempink dat er in Gorssel veel meer door vrijwilligers gedaan kan worden. "Gorssel is redelijk los zand. Hier wonen veel forensen die niet in het dorp werken. Ze wonen hier wel, maar hebben vaak niet veel binding met het dorpsgebeuren. Ik zou ze er wel bij willen sleuren! Dan kunnen ze ervaren wat je kunt bereiken als je er met z'n allen de schouders onder zet".

'Mensen die de

mogelijkheden

hebben,

moeten

zich ten

dienste

stellen van de

gemeenschap'

Afbeelding