Kortjes

Vesperdienst in Laren

LAREN - In de Laarse kerk wordt op zondag 16 februari een vespers kerkdienst gehouden.

In deze avonddienst wordt uit de bijbel gelezen en gebeden en er is ruim de tijd om te bezinnen. De kerkdienst wordt opgeluisterd door harpmuziek van Miek Rikkers. De dienst die om 19.30 uur begint wordt geleid door Jaap Jonk. Iedereen is van harte welkom.


'Sing It' inloopkoor Gorssel

GORSSEL - Iedereen,die zin heeft in een avond lekker spontaan zingen in een inloopkoor is op donderdag 6 februari van harte welkom in de kerk in Gorssel.

Bij deze 'Sing-It' gaat het vooral om de gezamenlijke beleving en elkaar zingend ontmoeten. De avonden zijn een initiatief van dirigent/zangcoach Juliette Dumoré en worden goed bezocht. Ervaring met koorzang is niet nodig.
Deelname aan de zingavonden in het kerkgebouw aan de Hoofdstraat 27 kost 10 euro per avond. Aanmelden is niet nodig.


Brabantse cabaretiers in 't Kruispunt

LAREN - De nieuwe lichting cabaretiers uit Noord-Brabant komt naar Laren (Gld.). Gerrie Smits, Sem van den Borne en Bram Martens treden op zaterdag 8 februari op in Kultuurhuis 't Kruispunt.

Het Brabantse trio stapt in de voetsporen van Theo Maassen, Hans Teeuwen, Ronald Goedemondt, Guido Weijers, Henry van Loon en Leon van der Zande. Begonnen in rokerige achterafzaaltjes in Maastricht tot Delfzijl naar optredens in rookvrije cultuurhuizen en kleine theaters in het zuiden. De voorstelling start om 20.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro.


Muzikaal cabaret in Barchkerk

BARCHEM - Als eerste optreden van het nieuwe jaar presenteert BIM het Duo Een & Ander. Dit veelzijdige duo wordt gevormd door Erik Knoef en Anita Oldenhave. Beiden hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in de muziek en de wereld van comedy en cabaret. Samen verzorgen ze op zondag 16 februari vanaf 14.30 uur een muzikale cabaretvoorstelling. Het programma bevat conferences, sketches, gedichtjes, verhalen en liedjes, soms in de streektaal. Aanmelden kan, maar er worden ook kaarten aan de deur verkocht. Voor meer informatie: Annemarie Timmer Arends (06-54924944) of via secretaris@stichtingbim.com.


Fa mi contento Eefde zoekt versterking

EEFDE – Het madrigalenkoor Fa mi contento uit Eefde is op zoek naar versterking. Alle stemsoorten zijn welkom om mee te komen doen. Het koor ontstond in het najaar van 2028 en staat onder leiding van Willemien Rouwenhorst. Er word overwegend vierstemmig gezongen.

Madrigalen zijn niet-geestelijke liederen uit de 15e en 16e eeuw, geschreven in
de moedertaal. Geestelijke muziek werd destijds uitsluitend in het Latijn geschreven. Bekende componisten zijn Banchieri, Lassus, Monteverdi en Dowland, Morley. Fa mi contento repeteert wekelijks op de donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in de Detmerskazerne in Eefde.

Meer informatie en te verkrijgen bij Willemien Rouwenhorst, email: willemien@zwaluwstaart.eu of mobiel: 06 33 13 99 37.


Exotische middag in synagoge

LOCHEM - Zuid-Amerikaanse en Antilliaanse muziek en verhalen zijn op zondag 16 februari te beluisteren in de synagoge in Lochem. Rien Wulffraat, Michael Buerger en Tiffany Vicario brengen daar het programma 'Een lach en een traan!'.

Wulffraat (piano) en Buerger (contrabas) spelen onder meer pianocomposities van Wim Statius Muller, door Jan Brokken wel de Antilliaanse Chopin genoemd, en muziek van de Braziliaanse componist Ernesto Nazareth. Dit programma zal doorspekt worden met authentieke verhalen, verteld door de Antilliaanse actrice Tiffany Vicario.
De voorstelling begint om 15 uur en duurt tot circa 17 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Lovink (Markt 18), voor aanvang aan de kassa van de synagoge of te bestellen via e-mail: info@synagogelochem.nl.


Zangers gezocht voor bevrijdings- koor

GORSSEL - Gorssel zoekt zangers voor een projectkoor dat speciaal wordt opgericht voor een festiviteit rond 75 jaar bevrijding van Nederland.

In het Openlucht Theater in Gorssel wordt dat op zondag 3 mei gevierd. Het is de bedoeling dat het te vormen projectkoor een aantal liedjes laat horen rond het thema 'vrijheid'. Er worden zangers gezocht, die het inspirerend vinden om hieraan deel te nemen en op 3 mei van zich te laten horen. Onder leiding van dirigent Juliette Dumoré zal op vijf maandagavonden in Gorssel worden gerepeteerd. Het gaat om de maandagen 24 februari, 16, 23 en 30 maart en 20 april van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten zijn 55 euro. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dumosound.nl.


Lezing Mode & Kunst

GORSSEL - De Gorsselse Kunstkring gaat in de mode. Op 12 februari verzorgt Carien Kanters in de Roskamzaal in Gorssel over dit onderwerp haar lezing Mode & Kunst.

Carien Kanters vertelt met enthousiasme en humor over mode en draagt haar vakkennis begrijpelijk en aantrekkelijk over. Aan de orde komen ontwerpers zoals Victor&Rolf, Iris van Herpen en Chanel, het ontstaan van mode en de relatie van mode met kunst, architectuur en nog veel meer. Misschien is 'Mode' een idee voor een werkstuk.
De lezing in de Roskamzaal, achter restaurant Loetje (Hoofdstraat 26), begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunstkring zijn welkom, maar zij betalen aan de zaal 10 euro entree. Jongeren onder 18 jaar hebben gratis toegang. meer informatie op onderstaande websites.


www.carienkanters.nl

www.gorsselsekunstkring.nl


Levenskunst 50+ over 75 jaar vrijheid

LOCHEM - Op dinsdagochtend 11 februari wordt bij Levenskunst 50+ in Lochem gepraat over 75 jaar vrijheid en 'samen de vrijheid vieren'. Bedenker van het project 'Samen de schone was van de vrijheid buiten hangen' Steven van Campen komt bij het BIC (Bezielend Inspiratie Centrum) zijn project toelichten.

De bekende dichter/schrijver vertelt over het idee, dat door de Raad van Kerken en geloofsgemeenschappen Lochem/Barchem is overgenomen en van 25 t/m 27 april ten uitvoer wordt gebracht. Van Campen zal zijn toelichting met enkele eigen gedichten verlevendigen. De aanwezigen kunnen zich meteen opgeven voor een schrijfsessie en zodoende meedoen aan het project. Als de tijd het toelaat zullen de aanwezigen ook spreken over vrijheid.
De bijeenkomst op 11 februari is bij het BIC aan de Noorderwal 17 en duurt van 10 tot 12 uur. Koffie en thee staan klaar.