Lezing over gezonde hersenen

LOCHEM - Janna van der Zijpp van de Hersenstichting komt naar Lochem. Op dinsdagavond 11 februari geeft zij in de Bibliotheek Lochem (Dr. Rivestraat 3) een lezing over gezonde hersenen.

De hersenen spelen een belangrijke rol: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend; veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening. Gelukkig kan men dingen doen om de hersenen in goede conditie te houden, zoals voldoende slapen, regelmatig bewegen en gezond eten en drinken. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen. Hoe eerder men daarmee begint, hoe groter de kans dat de hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven. Tijdens de lezing krijgen de bezoekers allerlei tips.

Kaarten kosten 5 euro en zijn te verkrijgen bij de Bibliotheek. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Hersenstichting.


Vierde wandeltocht van Winter5- Maandse

BARCHEM - Ieder jaar organiseert wandelsportvereniging DOS-Barchem vijf prachtige wandeltochten onder de noemer de Winter5Maandse. Deze tochten worden door de vereniging zelf uitgezet in de omgeving van Barchem en Lochem. Iedere maand een andere route en een andere startlocatie.

Op zondag 9 februari is de vierde wandeltocht van de Winter5maandse. Deze zondag wordt gewandeld door Het Grote Veld, Klein Dochteren en de 25 kilometer gaat ook over de Velhorst en het Kienveen.

Tijdens iedere tocht is een rustpunt ingepland, welke door vrijwilligers van wsv DOS-Barchem wordt gerund. Hier zijn o.a. koffie en thee, soep (erwten/tomaten) en lekkere broodjes met een hamburger of Gelderse rookworst verkrijgbaar.
De startlocatie is bij Zwem- en Sportcentrum De Beemd, Zutphenseweg 110, 7241 SG Lochem. Starttijden: 25 km: 09.00 tot 10.00 uur, 15 km: 09.00 tot 11.00 uur, 10 km en 6 km: 10.00 tot 12.00 uur.


www.wsvdosbarchem.nl


Contact maken bij Gorssels Buffet

GORSSEL - Ieder die graag nieuwe contacten wil kan op woensdag 19 februari aanschuiven bij het 'Gorssels Buffet'. Een 'potluck'-maaltijd in de Brink, het zaaltje naast de kerk aan de Hoofdstraat 27.

'Potluck' betekent dat iedereen zelf een gerecht meeneemt, van salades tot desserts. Naast eten kunnen gasten ook spellen spelen met elkaar. Iedereen is welkom. Het buffet begint om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur). Borden, bestek en andere materialen zijn aanwezig. Ook is er mogelijkheid om gerechten op te warmen op een gasfornuis. Gasten kunnen een vrijwillige bijdrage leveren. Aanmelden kan via fransje40@live.nl, maar dat is niet verplicht.

Het Gorssels Buffet wordt georganiseerd door 'Samen in Gorssel', een groep dorpsbewoners die het leuk vinden om af en toe samen te eten en activiteiten te organiseren. 'Samen in Gorssel' is ontstaan vanuit een transitie-initiatief. Kernthema's daarvan zijn onder meer duurzaamheid en het versterken van de sociale binding. Het 'Gorssels Buffet' staat in het teken van die sociale verbinding: samen eten is een leuke manier om elkaar te ontmoeten.