Op 1 februari is traditiegetrouw de opening van de inschrijvingsperiode voor de Barchemse 4Daagse die dit jaar van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli op de agenda prijkt. Foto: Gradus Derksen.
Op 1 februari is traditiegetrouw de opening van de inschrijvingsperiode voor de Barchemse 4Daagse die dit jaar van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli op de agenda prijkt. Foto: Gradus Derksen. Foto:

Extra wandelafstand in Barchemse
4Daagse vanwege derde lustrum

BARCHEM - In het kader van de vijftiende editie van de Barchemse 4Daagse heeft de organisatie dit jaar een speciale afstand aan de wandelvierdaagse toegevoegd: die van vijftien kilometer.

Door Jan Hendriksen

Daarmee laat de Stichting Barchemse 4 Daagse dit derde lustrum van het populaire evenement niet ongemerkt voorbij gaan. De extra route van 15 kilometer wordt toegevoegd aan de al bekende afstanden van 20, 30, 40 en 50 kilometer. En meerdere activiteiten zullen nog volgen, zo laat de organisatie weten.
De Barchemse 4Daagse is één van de weinige Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij de wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 50 kilometer. Aan dit kleinschalige evenement doen jaarlijks zo'n 1200 tot 1400 wandelaars mee, die genieten van natuur en cultuur in een gezellige Achterhoekse sfeer.

Inschrijving
Op 1 februari is traditiegetrouw de inschrijvingsperiode begonnen voor de editie van 2020 die van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli op de agenda prijkt.
De start van de inschrijving 's nachts om 12 uur is elk jaar weer populair, en ook nu probeerden veel wandelaars startnummer 1 te bemachtigen. Binnen een half uur na de opening hadden de eerste negentien wandelaars zich al via internet aangemeld.
Wie zich wil inschrijven voor het wandelfestijn dan kan dat doen via onderstaande website. Op de startpagina staat een rode inschrijfknop, die doorlinkt naar het digitale inschrijfformulier. Aansluitend aan de inschrijving kan het verschuldigde bedrag met iDeal worden betaald. of op eigen gelegenheid via internetbankieren.

Deelnemers die zich uiterlijk op 7 juni aanmelden, hebben de keuze om tegen een meerprijs van drie euro het startbewijs thuisgestuurd te krijgen. Daarnaast biedt men aan maximaal honderd deelnemers de gelegenheid tot last-minute inschrijving bij het startbureau, als het maximale aantal deelnemers van 1500 nog niet is bereikt. Zij kunnen daarvoor daags voor de start terecht in Dorpshuis 't Onderschoer in Barchem (Beukenlaan 1): op woensdag 1 juli tussen 16.00 en 20.00 uur. Dan geldt wel een meerprijs van vijf euro, en daar is alleen contante betaling mogelijk.


barchemse4daagse.nl