Verwen- middagje

LOCHEM - Samen met de studenten van Graafschap College organiseert de Zonnebloem Lochem/Laren en Woonzorgcentrum Gudula een verwenmiddag op vrijdag 14 februari van 14.00 tot 16.30 uur bij Gudula, Oosterwal 18. De entree is gratis, een gift in de bus van de Zonnebloem voor de onkosten wordt op prijs gesteld. Er zal ook wat te drinken met iets lekker zijn. Opgave (niet noodzakelijk) kan via Irma Mulder van Gudula, of bij Stien Meulenman (0573 - 421297) en Kees van de Lisdonk (06 - 229 853 39) van de Zonnebloem.


Winterlezing

LAREN - Op woensdag 19 februari zal er een film worden vertoond, genaamd 'Boer'n van gisteren - Alles geet veurbiej', gemaakt door Henk Graaskamp en Fons Rouwhorst. In dit klankbeeld komt aan de orde wat het boerenwerk in die tijd inhield. Maar ook de feesten, de rituelen rond geboorte en dood, de naoberhulp, de huisslacht en de invloed van de weersomstandigheden worden helder belicht. De bijeenkomst zal worden gehouden in zaal Stegeman, Dorpsstraat 1 te Laren. De aanvang is om 20.00 uur. Niet leden kunnen tegen betaling van 4 euro de avond bijwonen.


Accordeon uitvoering

HARFSEN - Op zondag 16 februari houdt accordeonvereniging VIOS haar jaarlijkse uitvoering. Het concert wordt gehouden in de muziekzaal van Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 6 in Harfsen. De aanvang is om 14.00 uur en de entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage aan het eind wordt op prijs gesteld.

Het A- en B-orkest hebben een gevarieerd programma samengesteld waarin diverse muzieksoorten te gehore worden gebracht. Het A-orkest staat onder leiding van Wil Plas. Zij zullen het onder andere het concertstuk El Camino Real en de tango La Cumparsita spelen. Het B-orkest heeft Stien Huurnink als dirigente. Zij zullen de uit vijf delen bestaande suite Aus der Ritterzeit spelen.


Kom in actie voor een schone buurt

LOCHEM - Zaterdag 21 maart is de Landelijke Opschoondag 2020. In de gemeente Lochem wordt een Opschoonweek gehouden van 16 tot en met 21 maart. Iedereen kan meedoen.

Jong en oud, van individu tot maatschappelijke organisatie, met de plaatselijke voetbalvereniging of met de hele school. Meer dan honderdduizend Nederlanders komen in actie voor een schone buurt. Een rol van betekenis spelen tijdens deze grote voorjaarsschoonmaak is eenvoudig én waardevol. Deze Opschoonweek is een initiatief van de gemeente Lochem, Circulus Berkel en Stichting Welzijn Lochem. Ook meehelpen? Materialen en de afvoer van het opgehaalde zwerfafval wordt geregeld. Aanmelden kan tot 6 maart 2020 bij Gerdie Kreunen van Stichting Welzijn Lochem.


g.kreunen@welzijnlochem.nl

06-45 64 08 25


Taizéviering

LOCHEM - Op zondag 16 februari zal er een Taizéviering zijn in de St. Gudulakerk, Markt 4 in Lochem. In de St. Gudulakerk wordt een bijeenkomst georganiseerd met koor en orkest die de muziek uit Taizé uitvoeren en waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Er wordt, net als in Taizé, gezongen en gelezen in allerlei talen. De kerk wordt daarbij zoveel mogelijk ingericht als in Taizé. Ook zijn er Taizégroepen van elders uitgenodigd. Iedereen is welkom. Na afloop is er voor iedereen iets te drinken. Kerk open om 18.30 uur, aanvang 19.00. Vrije gift bij de uitgang. Voor meer informatie: www.kerklochem.nl.