Bridgedrive 'Rondje om de kerk'

LOCHEM - Zaterdag 8 februari organiseerde bridgeclub Jump'85 haar jaarlijkse bridgedrive 'Rondje om de kerk'. Maar liefst negen horecagelegenheden stelden graag een aantal tafels ter beschikking voor deze bijzondere drive. De vrijwilligers van het Stadshuus hebben de bridgers gastvrij ontvangen. Hier was ook het rekencentrum onder gebracht.

Bijna 200 bridgers genoten van het mooie centrum van Lochem terwijl ze zich van de ene naar de andere horecagelegenheid verplaatsten. Tussen de middag zijn de bridgers verrast met een heerlijke lunch. Mede door bijdrage van Lochemse ondernemers was er een prachtige prijzentafel. De eerste plaats was voor Alfred Agteres en Lotte de Wijs met 68,60%. De tweede plaats was voor Jan Oomkens en Margreet Kiers met 67,99 %. De derde plaats was voor Han Begas en Lucia Grosmann met 67,91 %.
De meeste bridgers kwamen uit de wijde omgeving van Lochem, maar ook uit Middelburg en Rotterdam. De dames Forch en Hofstee werden verrast met een bloemetje: zij waren de oudste in Lochem geboren deelnemers.


Stilzwijgen over de dood doorbreken

LOCHEM - De Raad van Kerken en geloofsgemeenschappen Lochem/Barchem organiseren twee bijeenkomsten over dit onderwerp op 12 en 26 februari van 14.00 tot 16.00 uur, Noorderwal 17, te Lochem.

Een werkgroep uit de Raad van Kerken en de geloofsgemeenschappen Lochem/Barchem wil graag het stilzwijgen over de dood doorbreken door in twee bijeenkomsten samen over het onderwerp in gesprek te gaan. In de eerste bijeenkomst worden een aantal aspecten kort toegelicht. In de vervolgbijeenkomst wordt dieper op bepaalde aandachtspunten en vragen ingegaan. De initiatiefnemers stellen zich de volgende onderwerpen voor: praktische zaken (nalatenschap, begraven of cremeren), oude en nieuwe afscheidsrituelen, (on)voltooid leven, (zelf)gekozen levenseinde, zelfdoding, enzovoort.
De werkgroep bestaande uit Corien Veenhuizen, Erna Wagenaar, Dick Beltman en Marita Klein heet iedereen van harte welkom. Koffie/thee staat klaar. Voor meer informatie, kan men terecht bij Dick Beltman: 06-225 591 02. Aanmelden (niet noodzakelijk) mag via erna@bic-lochem.nl.


Rodaan Al-Galidi bij Boekhandel Lovink

LOCHEM - Donderdag 20 februari om 20.00 uur is Rodaan Al-Galidi te gast bij Boekhandel Lovink. Frederike Scholing gaat met hem in gesprek over zijn nieuwste boek.

'Nederland had twee belangrijke dingen aan mij veranderd: mijn hoofd en mijn schoenmaat. Mijn hoofd was gaan werken op de manier waarop de Nederlanders mij dat in het AZC hadden geleerd: ik luisterde aandachtig naar anderen, daarna deed ik alsof ik hard nadacht over wat ik precies wilde en koos vervolgens wat de ambtenaar van mij verwachtte. Dat mijn schoenmaat was veranderd, was nog erger, want omdat ik in schoenen met maat 43 geen dubbele, dikke sokken kon dragen die mijn voeten beschermden tegen de kou, begon ik grotere schoenen te kopen. Nederland veranderde mijn schoenmaat zo naar 46, zelfs in de zomer.' Zo begint het verhaal. Wat Al Galidi met dit boek wil bereiken is een kennismaking met Nederland, voor Nederlanders of buitenlanders. Niet op een toeristische, maar op een geestelijke manier.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de boekhandel en kosten 10 euro (inclusief comsumptie). Reserveer tijdig.