Leer hoogstamfruitbomen op juiste maniersnoeien

Leer hoogstamfruitbomen op juiste manier snoeien

LOCHEM - Stichting Marke Lochem verzorgt op 20 februari in Het Stadshuus in Lochem voor iedereen de gratis cursus 'Snoeien van hoogstamfruitbomen'. De cursus-en informatieavond is op 20 februari in Het Stadshuus, Markt 3, Lochem en begint om 19.30 uur (vanaf 19.15 uur is er koffie) en duurt tot ongeveer 21.45 uur. Het praktijkgedeelte op 7 maart start 10.00 uur nabij botenloods 't Anker, Stijgoord 2, Lochem. Jan Huidink, oud-directeur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, zal de cursus gevenIedereen is welkom bij deze gratis cursus. Aanmelden via info@MarkeLochem.nl of telefonisch bij Jan Huidink 06-52012000 wordt op prijs gesteld.

De door inwoners van Lochem opgerichte Stichting Marke Lochem beheert sinds kort het terrein van het voormalige zwembad Stijgoord. Dit gebied wordt door enthousiaste vrijwilligers ontwikkeld tot een aantrekkelijk natuurgebied. Een gedeelte van het gebiedje is nu nog een verwaarloosde boomgaard. Daar zijn de afgelopen maand al een aantal jonge fruitbomen bij geplant en de oude bomen worden vakkundig gesnoeid.

Marke Lochem
Marke Lochem is een nieuwe stichting, opgericht door inwoners die de natuur , landschap en cultuurhistorie warm hart toedragen. Bijzonder is dat samen met aanwonenden wordt bepaald hoe het terrein beheerd en onderhouden worden. Samen daarvoor de handen uit de mouwen hoort daar bij. De stichting wil meerwaarde creƫren voor dit gebied en de omgeving door vergroten van diversiteit voor planten en dieren en recreatie en educatie mogelijk maken. Het uiteindelijke doel is behoud en versterking van natuur, biodiversiteit en het landschap in de gemeente Lochem. Alles wat hieraan kan bijdragen vinden de initiatiefnemers belangrijk.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden
Mensen die graag willen meehelpen bij het onderhoud van dit mooie terrein, kansen zien voor andere gebiedjes, of Marke Lochem willen sponsoren, kunnen contact opnemen door een mail te sturen naar info@markelochem.nl. Kijk ook eens op de Facebookpagina Marke Lochem.