Vrouwen van Nu Laren

LAREN - Op woensdag 26 februari komt Karolien Hupkes uit Winterswijk vertellen over haar boerenbedrijf. Karolien runt een vergader- en excursieboerderij 'HippeKoeien', voor boerderijbeleving en ontvangst van groepen. Een verhaal over een boerendochter die boerin werd. Deze avond wordt georganiseerd door de Agrarische commissie en begint om 19.45 uur bij 't Kulturhus 't Kruispunt.


Kerkdienst met koor Deo Gratias

LAREN - Zondag 8 maart wordt in de Kerk van Laren een kerkdienst gehouden met medewerking van het koor Deo Gratias. Aanvang 10.00 uur. De dienst is onder leiding van Ds. Jaap Jonk en nadien wordt samen koffie gedronken. Extra feestelijk is het aansluitende taartenbuffet dat de taartenbakkers gaan verzorgen. Het is inmiddels een gewaardeerde traditie geworden. Drie keer per jaar komen zij in actie om de verbondenheid met elkaar te accentueren door iets lekkers voor de gemeente te bakken. Er wordt altijd langer nagepraat.


Deventer Dweilers in Eétcafé De Hoek

GORSSEL - Op zaterdagavond 22 februari organiseert het dweilorkest De Deventer Dweilers een spetterend muzikaal feest bij Eetcafé De Hoek in Gorssel.

De Deventer Dweilers bestaan inmiddels bijna 50 jaar en zijn nog steeds in de wijde omgeving een bijzondere verschijning. Want bijzonder zijn deze muzikale mannen. Niet alleen vanwege de leeftijd maar ook omdat ze alle muziek 'uut de kop bloazen'. Speciale gasten deze avond zijn de Gorsselse muzikale duizendpoot Henk Veenendaal en de Gorsselse zanger Ronny van Laar. Zij zullen samen met de Deventer Dweilers De Hoek letterlijk en figuurlijk op de kop zetten. Iedereen is dan ook van harte welkom om dit mee te maken.. Aanvang deze avond is 21.00 uur. Entree gratis.


Jeugdfilm over de avonturen van Sam en Tess op Terschelling

LOCHEM - Woensdag 26 februari is de Nederlandse jeugdfilm 'Mijn bijzonder rare week met Tess' om 15.00 uur te zien bij Filmhuis Lochem. De film is geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder. Locatie: Schouwburg Lochem.

Mijn bijzonder rare week met Tess: Je bent zo verkocht aan Tess. Net zoals Sam die op vakantie is op Terschelling. Sam zit erover in dat iedereen dood gaat; en dat hij de jongste is van zijn familie. 'Dus blijf ik alleen over', denkt hij. Daarom gaat hij maar vast oefenen in het alleenzijn: alleenheidstraining noemt hij dat. Dan komt hij Tess tegen. Tess is grappig, vrolijk, impulsief, eigenwijs. Maar ze draagt ook een groot geheim bij zich. Sam moet haar helpen bij dit grote geheim. Sam vergeet zijn zorgen en stort zich in zijn avontuur met Tess.

Kaarten à 6 euro zijn verkrijgbaar aan de balie of via de website schouwburglochem.nl/schouwburg/filmhuis. Voor meer informatie: Loes Lourens 0573-250 051 of info@schouwburglochem.nl.