Aartje Wesseldijk met haar borduurwerk tussen al haar zelfgemaakte kaarten. Foto: Arjen Dieperink
Aartje Wesseldijk met haar borduurwerk tussen al haar zelfgemaakte kaarten. Foto: Arjen Dieperink Foto:

Hobbybeurs in Harfsen dit jaar groter dan voorheen

HARFSEN - In Harfsen vindt men dorpshuis Hoeflo. Veel activiteiten worden in het dorpshuis georganiseerd, binnenkort is er voor de vierde keer de hobbybeurs. Het begon allemaal klein, maar de belangstelling steeg zodat er meer ruimte ingedeeld werd om alle deelnemers een plek te kunnen geven.

Door Arjen Dieperink

Aartje Wesseldijk is hobbyist in hart en nieren. In het dorpshuis zijn dan ook schappen vol met kaartversieringen, lijm, markers, stickervellen en andere hobbymaterialen te vinden. Wesseldijk: "Toen dorpshuis Hoeflo kwam vond ik dat er ook meer gebruik van moest worden gemaakt. Knutselen is altijd een hobby van mij geweest. In het verleden was er een hobbybeurs in Buitenlust. Ik heb uiteindelijk besloten om dan een hobbybeurs in Hoeflo te organiseren. Het is dit jaar voor de vierde keer".

Door de jaren heen is het aantal deelnemers gestegen. "In het begin had ik genoeg aan één zaal beneden, nu gebruiken wij ook de foyer. Er doen zesentwintig hobbyisten mee. Er staan vijftien personen op de wachtlijst, wij denken er aan om volgend jaar ook de sportzaal erbij te gebruiken. Zelf sta ik ook met een stand." De zevenenvijftigjarige Harfsense is duidelijk een hobbyist pure sang. " Het is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was ook altijd bezig, zelf mag ik ook graag andere dingen doen, aquarel schilderen lijk mij ook mooi, maar ja daar heb ik nu geen tijd voor."

De hobbybeurs mag zich ieder jaar verheugen op een stijgend aantal bezoekers. Van figuurzagen, borduurwerk, kijkkasten, postzegels en poppen, er is van alles te zien. "Wij hebben het zeer laagdrempelig gehouden. De hobbybeurs vindt op zondag 22 maart plaats in Dorpshuus Hoeflo aan de Hulstweg 4 in Harfsen van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en men kan er ook gratis parkeren.". Voor kinderen en volwassenen zijn er diverse workshops te volgen. Voor meer informatie, kan men telefonisch contact opnemen.


0573-431252