Esther Bosch daagt iedereen uit om te komen tennissen. Foto: Arjen Dieperink
Esther Bosch daagt iedereen uit om te komen tennissen. Foto: Arjen Dieperink Foto:

'Deze sport doe je altijd buiten, dat vind ik leuk'

Lochemse Tennisclub brengt graag mensen in aanraking met de tennissport

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - De Lochemse tennisclub is opgericht in 1926 en vierde een paar jaar geleden haar negentigste verjaardag. De sportvereniging mag zich tot de oudere tennisclubs van Nederland rekenen en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond, beter bekend als KNLTB.

Het is donderdagochtend een drukte van belang. Alle tennisvelden zijn bezet, er wordt druk gesport. Bij binnenkomst van de kantine valt direct het inlogscherm op. Leden van de Lochemse tennisclub kunnen met hun pas het tennisveld voor driekwartier reserveren. In de kantine staat Esther Bosch (42), zij is drie jaar voorzitter van de Lochemse Tennisclub, LTC. In totaal telt de LTC acht bestuursleden. Tot het dagelijks bestuur behoren ook Karin Lugtenberg (secretaris) en Joost Fons (penningmeester).

Als voorzitter is Esther Bosch trots op haar LTC. "Wij hebben op dit moment driehonderdvijftig leden. Zes banen staan de leden ter beschikking. Wij zijn nu bezig met het Lochem Open Toernooi onder de vlag van KNLTB. Iedereen die bij de KNLTB is aangesloten kan meedoen. Wij spelen in zeven categorieën. Als vereniging timmeren wij aan de weg en zijn druk bezig om meer mensen met onze sport in aanraking te laten komen". Voor slechts vijfentwintig euro kunnen geïnteresseerden een maand lang op de tennisbanen van de LTC terecht. "Wij zorgen er ook voor dat men twee tennislessen krijgt van onze trainers Jasmin Besselink en Kay Wils", vult Esther Bosch aan.

Zelf speelde ze jarenlang badminton, door haar vriendin is zij in aanraking gekomen met het tennissen. "Deze sport doe je altijd buiten, dat vind ik leuk. Lekker in de frisse wind of in het zonnetje je sport beoefenen in plaats van in een sportzaal." Op de huidige locatie zit men al vanuit de jaren vijftig. Er is vele jaren geleden nog gepoogd om een nieuwe locatie naast het hockeyveld te creëren. "Door omstandigheden is dit helaas niet doorgegaan. Nu zijn wij hier druk bezig. Er is onderhoud gepleegd aan het clubgebouw (2012) en in de zomer van 2017 zijn de banen één tot en met vier gerenoveerd. Nu zijn wij ook bezig met de verlichting", Esther Bosch wijst naar buiten waar de hoge verlichtingsmasten staan. De huidige verlichting is geïnstalleerd in de winter van 1992/1993. "Wij gaan over op LED-verlichting. Dat bespaart onze vereniging veel geld, het is milieuvriendelijker en er is weinig tot geen lichtverspreiding buiten ons complex. Dat is voor onze buurt ook wel zo prettig."

"Deze sport is geschikt voor jong en oud. Binnenkort beginnen wij ook voor kinderen vanaf vier jaar. Daar is een balspel voor ontwikkeld. Maar op hoge leeftijd kan men onze sport ook beoefenen, kijk daar op het veld", Esther Bosch wijst naar een hoek van het complex. "Daar speelt Frans, hij is al tachtig jaar. Voor de jeugd heeft men een bijzonder pakket samengesteld. "Voor één bedrag geven wij les en doe je mee aan de competitiewedstrijd Jeugd open."


www.ltclochem.nl